Nieuws van de boswachter

Natuurmonumenten zoekt praatjesmakers

27 januari 2022 | Olga Ekelenkamp

Ben jij een échte praatjesmaker? En hou je ervan om bezoekers in onze natuurgebieden wegwijs te maken en mooie natuurverhalen te vertellen? Zie je het ook als een uitdaging om nieuwe leden te werven? Word dan vrijwillige boswachter bij Natuurmonumenten.

Spiegelplas

Werk op een bijzondere plek

Jouw werkgebied wordt de Vechtplassen:  een waterrijk landschap van petgaten, legakkers en weidse plassen vol moerasvogels en laagveenplanten. De moeite van het beschermen méér dan waard. Hoe groter onze achterban, hoe beter wij gebieden als de Vechtplassen kunnen beheren en behouden. En daar kun jij ons bij helpen!

Bakfiets vol natuurschatten

Vrijwillige boswachters gaan in teams van twee op pad met een opvallende elektrische bakfiets vol natuurschatten, spelletjes, doe-dingen en folders. Middenin de natuurgebieden of op onze forten ga je het gesprek aan met bezoekers, geef je tips voor wandel- en fietsroutes, vertel je mooie natuurverhalen en vraag je of bezoekers geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap. Voordat je aan de slag gaat, word je getraind door de boswachters van Natuurmonumenten.

Inspirerende informatiebijeenkomst

Wil je meer weten over het veelzijdige werk van vrijwillige boswachter? Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/praatjesmakers.

Je kunt je ook gelijk aanmelden via [email protected]. Je krijgt dan van ons een uitnodiging voor onze inspirerende bijeenkomst vól natuurpraatjes door andere vrijwillige boswachters en meer informatie over de functie.

Natuurmonumenten zoekt praatjesmakers

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp
logo