Ga direct naar inhoud
Nieuws

Start uitvoering gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen

29 maart 2018 | Tamara Overbeek

De provincie Noord-Holland presenteerde woensdag 28 maart samen met partners en betrokken bewoners vijftien lopende projecten van het gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen. Natuurmonumenten is betrokken bij een aantal van deze projecten zoals het verbeteren van de waterkwaliteit, de aanleg van recreatieve verbindingen en realisering van het Natuurnetwerk Nederland.

wandelen in de Vechtplassen

Actief betrokken

Natuurmonumenten is actief betrokken bij een aantal projecten zoals de realisering van een wandelpad in Loosdrecht, het beschermen van riet voor de grote karekiet en een faunapassage in ’s Graveland. We zijn blij dat zoveel partijen zich inzetten voor een betere leefomgeving voor mens en dier!

21 handtekeningen

Op 6 december 2017 hebben 21 organisaties een handtekening gezet om de Oostelijke Vechtplassen te ontwikkelen tot een aantrekkelijk natuur- en recreatiegebied. Het is het begin van een groot aantal projecten die het gebied in Noord-Holland en Utrecht in 10 jaar klaar moet maken voor de toekomst. Inmiddels zijn er (bewoners)bijeenkomsten georganiseerd, worden er varianten uitgewerkt, is een prijsvraag uitgeschreven en vinden er verdere voorbereidingen plaats om de projecten uit het uitvoeringsprogramma de komende jaren uit te voeren.

Aanmelden

Wil je op de hoogte blijven van de status van de verschillende projecten? Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief via [email protected]

Tamara Overbeek
Tamara Overbeek