Ga direct naar inhoud
Nieuws

Stemmen op bijzondere locatie

12 februari 2023 | Olga Ekelenkamp

Wil je het uitbrengen van jouw stem voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen combineren met een leuk uitje? Kom woensdag 15 maart dan stemmen op Fort Kijkuit!

Fort Kijkuit

Rondleiding over UNESCO Werelderfgoed

Tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen opent Fort Kijkuit haar deuren voor alle stemgerechtigden in gemeente Wijdemeren. Op dit fort, behorend tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie, kun je niet alleen stemmen, maar staat er ook een fortengids klaar om je rond te leiden over dit culturele erfgoed.

Fortengids en fotobingo

Dit unieke stemlokaal is geopend van 9:30 tot 17:30 uur. De rondleidingen worden gegeven van 10:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 16:00 uur.

Ook voor kinderen hoeft stemmen niet saai te zijn! Neem op woensdagmiddag de kinderen gewoon mee naar het stembureau. Speciaal voor hen is er een fotobingo: een leuke manier om het fort beter te leren kennen.

Stem voor natuur

De Provinciale Statenverkiezingen en Waterschapsverkiezingen van 2023 worden belangrijke verkiezingen. Er liggen grote vraagstukken, zoals de klimaatcrisis, stikstof, natuur en biodiversiteit, en de transitie naar kringlooplandbouw. De provincie Noord-Holland heeft een belangrijke rol in het oplossen van deze grote uitdagingen.

Vijf Noord-Hollandse natuurorganisaties hebben concrete suggesties voor het verkiezingsprogramma van politieke partijen die deelnemen aan de Provinciale Statenverkiezingen. Zo laten ze zien dat een groen, gezond en leefbaar Noord-Holland mogelijk is.

Benieuwd naar onze adviezen voor de nieuwe bestuurders van Noord-Holland? Bekijk het hier:  #ikstemnatuurlijk #stemvoornatuur 
 

 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp