Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vechtplassen zoekt vrijwillige boswachters

08 februari 2023 | Olga Ekelenkamp

Ben jij een échte praatjesmaker? En hou je ervan om bezoekers in onze natuurgebieden wegwijs te maken en mooie natuurverhalen te vertellen? Zie je het ook als een uitdaging om nieuwe leden te werven? Word dan vrijwillige boswachter bij Natuurmonumenten en kom onze enthousiaste ploeg versterken.

Boswachters en bakfiets

Bakfiets vol natuurschatten

Vrijwillige boswachters gaan in teams van twee op pad met een opvallende elektrische bakfiets vol natuurschatten, spelletjes, doe-dingen en folders. Middenin de natuurgebieden of op onze forten ga je het gesprek aan met bezoekers, geef je tips voor wandel- en fietsroutes, vertel je mooie natuurverhalen en vraag je of bezoekers geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap. Uiteraard helpen we je met het vergroten van jouw kennis over de natuur in de Vechtplassen. Je gaat deel uitmaken van een hele enthousiaste ploeg vrijwillige boswachters, die momenteel al actief zijn in de Vechtplassen

Werken op een bijzondere plek

Jouw werkgebied wordt de Vechtplassen: een waterrijk landschap van petgaten, legakkers en weidse plassen vol moerasvogels en laagveenplanten. De moeite van het beschermen méér dan waard. Hoe groter onze achterban, hoe beter wij gebieden als de Vechtplassen kunnen beheren en behouden. En daar kun jij ons bij helpen!

Inspirerende functie

Wil je meer weten over het veelzijdige werk van vrijwillige boswachter? Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/praatjesmakers en bekijk de uitgebreide vacature en ons YouTube-filmpje. Je kunt je ook gelijk aanmelden via [email protected]. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, waarin we meer informatie geven over de functie.
 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp