Ga direct naar inhoud
Nieuws

Verkiezing van het mooiste fort van Nederland

24 april 2023 | Olga Ekelenkamp

Of het nu een torenfort, een lunet of een werk is, onze versteende ridders zijn levende forten geworden. Bij de één vergader je, bij de ander bezoek je het museum, bestel je goede koffie met lekkere taartjes of maak je een ommetje. Aan de verkiezing voor mooiste fort van Nederland doen maar liefst 88 forten mee, waaronder de forten van Natuurmonumenten in de Vechtplassen. Kun je wel wat stemadvies gebruiken? Denk dan eens aan Fort bij Abcoude, Fort bij Nigtevecht, Fort Waver-Amstel, Fort Nieuwersluis of Fort Kijkuit!

Fort bij Nigtevecht

Wat is jouw favoriete fort?

Heb jij een lievelingsfort? Breng dan op mooistefort.nl vóór 1 juli je stem uit op één van de 88 forten. Je kunt maar één favoriet kiezen. De 5 forten met de meeste stemmen zullen dan doorgaan naar de tweede -en allesbeslissende- tweede ronde.

Alle deelnemende fort-locaties aangesloten bij Stichting Liniebreed Ondernemen (SLO) zijn in eerste instantie genomineerd om deel te nemen aan de Mooiste Fort verkiezing. SLO zet zich op ondernemende wijze in voor het behoud van waterlinie- en fortenerfgoed.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp