Ga direct naar inhoud
Nieuws

André en Janny bewonderen de Vechtplassen in ‘Denkend aan Holland’

29 juli 2020 | Tamara Overbeek

Voor het tv-programma 'Denkend aan Holland' trekken André van Duin en Janny van der Heijden per boot over de Vecht en de Loosdrechtse plassen en vergapen zich aan de statige landgoederen en weelderige natuur langs de route. Op Fort Nieuwersluis wordt een culinaire lunch geserveerd door de Kazernekeuken waarbij Janny aan André vertelt over eetbare planten.

Lees hieronder de tips van de boswachter voor een dagje uit in de Vechtplassen.

André en Janny_Denkend aan Holland

Ontdek de Vechtplassen

Ben je benieuwd geworden naar het waterrijke Hollandse landschap van de Vechtplassen? Probeer dan eens de fietsroute ‘Vechtplassen vlak bij Hilversum’. Deze route van 29 km brengt je langs plassen, slootjes en wuivende rietkragen! Stap eens af bij landhuis, kasteel of fort en waan je in vroeger tijden.

Bekijk hier de kanoroute door de Loosdrechtse Plassen en de kanoroute door de Kortenhoefse Plassen.

Keukenkazerne op Fort Nieuwersluis elke zondag open

Vanaf het terras van de Keukenkazerne op Fort Nieuwersluis kun je onder het genot van koffie/thee of verse sap en zelfgemaakte taart zelf het imposante fort aanschouwen. Met een beetje geluk kun je zelfs plaatsnemen in een van de hangmatten! De Keukenkazerne is elke zondag open van 10 – 17 uur.

André van Duin en Janny van der Heijden aan de lunch op Fort Nieuwersluis

André en Janny aan de lunch op Fort Nieuwersluis

Bezoek zelf Fort Nieuwersluis op Open Monumentendag

Op Open Monumentendag, zondag 13 september, zet Natuurmonumenten de deur van het fort open en kunnen bezoekers een gratis rondleiding krijgen op één van de pronkstukken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Op deze dag wordt tevens de nieuw ingerichte commandopost van de Bescherming Bevolking geopend. ‘Beleef de BB’ is een hoor- en kijkspel waarin je kunt ervaren hoe een oefening in de commandopost van de Bescherming Bevolking in de Koude Oorlog verliep. Onder begeleiding van een gids kom je van alles te weten over de geschiedenis van Nieuwersluis en het fort. Meld je wel hier vooraf aan.

Uitzending bekijken

Kijk hier de uitzending van 3 augustus

De herhaling van Denkend aan Holland 'De Vecht' is op dinsdag 25 augustus om 17.10 uur bij NPO 1.

Tamara Overbeek
Tamara Overbeek