Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kazernekeuken en Natuurmonumenten slaan handen ineen voor behoud fort

20 augustus 2020 | Olga Ekelenkamp

De Kazernekeuken op Fort Nieuwersluis en Natuurmonumenten starten een gezamenlijke ledenwerfactie. Alle bezoekers van de Kazernekeuken die ter plekke lid worden van Natuurmonumenten ontvangen een bon ter waarde van €10,-; te besteden bij de Kazernekeuken.

Fort Nieuwersluis

Oase van rust, natuur en historie

Door lid te worden van Natuurmonumenten dragen bezoekers van Fort Nieuwersluis bij aan het behoud van deze prachtige plek, maar ook aan de bescherming van andere natuurgebieden en cultureel erfgoed. Verdedigingswerken als Fort Nieuwersluis zijn belangrijk! Vroeger als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: een ingenieus ontwerp om onze steden te beschermen. Nu als oase van rust, natuur en historie voor mens en dier. Daarom doet Natuurmonumenten er, samen met de Kazernekeuken, alles aan om dit cultureel erfgoed voor de toekomst te behouden. Help mee en word lid!

Kazernekeuken

Elke zondag is de Kazernekeuken geopend en kun je hier terecht voor goede koffie, bijzondere thee en de heerlijkste zelfgemaakte taarten en tosti's. Met mooi weer kun je lekker buiten zitten aan de picknicktafels óf chillen in één van de hangmatten. 

Beleef de BB

Vanaf half september biedt Natuurmonumenten ‘Beleef de BB’ aan; een hoor- en kijkspel in de commandopost van de Bescherming Bevolking, die vanaf 1965 tot 1986 in Fort Nieuwersluis was gevestigd. 

De Bescherming Bevolking was een civiele beschermingsorganisatie, gerund door vrijwilligers, die de bevolking zou waarschuwen en hulp zou verlenen in het geval van een kernoorlog of andere calamiteiten. Op talloze plaatsen in Nederland oefende de Bescherming Bevolking op een aanval met een atoombom of biologische of chemische wapens. In twee ruimtes van deze commandopost, die worden opengesteld voor zelfstandig bezoek, kunnen bezoekers een oefening van de Bescherming Bevolking meemaken. 

 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp