Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurmonumenten start Expeditie Fort Nieuwersluis

18 mei 2022 | Olga Ekelenkamp

Voor alle buitenkinderen biedt Natuurmonumenten een splinternieuwe natuuractiviteit aan op Fort Nieuwersluis: Expeditie Fort Nieuwersluis. Op verschillende zondagen in mei, juni en juli kunnen kinderen tussen 5 en 8 jaar met een natuurgids op pad voor een spannende tocht vol doe-dingen. Natuurgids Jasione: “Het fort is een prachtige natuurrijke plek om kinderen in contact te brengen met de natuur. Het draait om lekker actief bezig zijn en stiekem wat leren.”

OERRR bloemen

Op avontuur 

Er is van alles te beleven op Fort Nieuwersluis. De avontuurlijke expeditie-kinderen gaan, onder begeleiding van de natuurgids, een pijl en boog maken en proberen zo ver mogelijk te schieten op een bijzondere plek. Zoeken naar eetbare plantjes staat ook op het programma. Voor wie durft mag de planten uit de natuur op een toastje proeven. Verder: kijken of er waterdiertjes in de fortgracht leven en nog veel meer..

Tickets

Expeditie Fort Nieuwersluis is uitsluitend voor kinderen. Ouders kunnen tijdens de tocht -binnen in het fort of op het terras- lekker een kopje koffie en taartje eten drinken of een ommetje maken. Op de zondagen start er een  expeditie om 11:00 uur en één om 13:30 uur en het duurt ongeveer 1,5 uur. Kijk voor de data en bestellen van tickets in de agenda van Fort Nieuwersluis. Als er nog kaarten zijn, dan kunnen die ook op het fort gekocht worden. (OERRR-)leden van Natuurmonumenten betalen €4,20 en niet-leden € 6,-. 

Nog geen lid? Als je op het fort een gezinslidmaatschap afsluit, dan mogen alle kinderen gratis mee op expeditie. 

Feestje te vieren?

Heb je een kinderverjaardag, familiedag of iets anders te vieren en wil je er een spannend natuurfeest van maken? Expeditie Fort Nieuwersluis kan ook geboekt worden als groepsexcursie. Vraag naar de mogelijkheden via [email protected]

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp