Ga direct naar inhoud
Nieuws

NMF-Kamermuziekfestival in Utrechtse forten

25 september 2023 | Olga Ekelenkamp

In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. Op het Utrechtse Fort Nieuwersluis en Fort bij Nigtevecht wordt een uiteenlopend muzikaal programma aangeboden. Van barok tot hedendaags, van klassieke hits tot jazz muziek. Dat wil je niet missen!

NMF-Kamermuziekfestival

Combinatie high tea en kamermuziek op Fort bij Nigtevecht

Neem op zaterdagmiddag een kijkje op het authentieke fort van de Stelling van Amsterdam, UNESCO Werelderfgoed, en geniet van heerlijke high tea en de prachtige muziek van het Eudora Kwartet.  Op zondagmiddag is het culinaire arrangement te combineren met een concert van het Felix Quartet. Zij laten in het monumentale fort een cultureel monument klinken: het Achtste strijkkwartet van Ludwig van Beethoven. Zaterdagavond is het podium voor Bang Percussion Trio. Hun muziek zit vol variaties, modulaties en is bijna surrealistisch. Het betonnen verdedigingsfort verhoogt de sfeer voor dit jonge slagwerkensemble. Voor de concerten kunt u een wandeling maken in en over het fort met uitleg van een fortengids.

Reserveer je tickets voor de concerten op Fort bij Nigtevecht

Spectaculair programma op Fort Nieuwersluis

Geniet op vrijdagavond van de klanken van harp en altviool. Het Doppler Duo met Michelle Verheggen en Rinde Yildiz speelt werken van Debussy, Lily Boulanger en Nadia Boulanger. Zaterdagmiddag is het podium op Fort Nieuwersluis voor de broers Gerard en Anton Spronk. In de avond kun luisteren naar een wervelend concert van TROMPO, een nieuw muziekensemble met fluit, viool en contrabas.  Ook de zondag biedt een betoverend programma. Violiste Runa 't Hart en gitarist Juli Juarez laten barok muziek en Argentijnse muziek in elkaar over lopen. Ook op dit fort kun je vóór het concert deelnemen aan een rondleiding.

Reserveer jouw tickets voor de concerten op Fort Nieuwersluis

Passie voor cultureel erfgoed

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen. In totaal zijn er ruim zestig optredens. Veel deelnemende musici bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). 

 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp