Nieuws van de boswachter

Weekendtip: beleef magnifieke muziek in een fort

06 oktober 2021 | Olga Ekelenkamp

Beleef dit weekend, 8 tot en met 10 oktober, magnifieke muziek op prachtige plekken! Goed nieuws: voor dit NMF Kamermuziekfestival zijn er op Fort Nieuwersluis en Fort bij Nigtevecht nog kaarten beschikbaar. Met het prachtige weer van dit weekend in het vooruitzicht kan het een belevenis worden om nooit te vergeten!

Cello op fort

Het is alweer de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. De kamermuziek wordt uitgevoerd door bekende musici die spelen op instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Op negentien cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten geven topmusici zeventig concerten met klassieke en moderne kamermuziek.

Historisch ommetje en rondleiding

Vóór het optreden geven de fortengidsen van Natuurmonumenten rondleidingen over het fort. Maak bijvoorbeeld een bomoefening van de Bescherming Bevolking mee in de commandopost van Fort Nieuwersluis. Op Fort bij Nigtevecht bestaat de mogelijkheid om een historisch ommetje te maken met uitleg van een fortengids.  


Prachtig weer

De weersvoorspellingen voor dit weekend zijn bijzonder goed: een extra reden om erop uit te gaan naar één van de twee forten. Zowel Fort Nieuwersluis als Fort bij Nigtevecht beschikken over een gezellig terras, waar u vóór of na het concert kunt genieten van goede koffie en thee, versgebakken taarten en nog meer lekkers. 

 

Kaarten bestellen

Reserveer kaarten voor het NMF Kamermuziekfestival op Fort Nieuwersluis en Fort bij Nigtevecht via deze website van Natuurmonumenten.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp
logo