Ga direct naar inhoud
Nieuws

Fort Waver-Amstel opent poorten

28 augustus 2019 | Olga Ekelenkamp

Natuurmonumenten opent tijdens de Open Monumentendagen een aantal bijzondere bouwwerken eenmalig voor publiek. Door heel Nederland zijn op deze dagen tientallen landhuizen, kastelen, molens, forten, boerderijen en eendenkooien van Natuurmonumenten toegankelijk. In de Vechtplassen staan op zondag 15 september de poorten van Fort Waver-Amstel wagenwijd open. Kom langs!

Ontdek Fort Waver-Amstel tijdens Open Monumentendag

Ontdek Fort Waver-Amstel

Van 11:00 tot 16:00 uur kun je op zondag 15 september Fort Waver-Amstel bezoeken. Laat je rondleiden door een ervaren gids en ontdek de fascinerende geschiedenis van dit fort en de Stelling van Amsterdam. In dit fort zijn veel elementen van vroeger bewaard gebleven. Op het terras van het fort kun je koffie, thee met appeltaart, lekkere broodjes, frisdranken en wijn bestellen.

Plekken van plezier

Dit jaar staat het thema 'Plekken van Plezier' centraal tijdens de Open Monumentendag. De verrassende verhalen die daarbij horen, komen aan bod tijdens rondleidingen, excursies en demonstraties. Natuurmonumenten opent haar landhuizen, kastelen, molens, forten, boerderijen en eendenkooien.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp