Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bloemen en broedseizoen

22 maart 2022 | Bianca de Craen

Het is lente en het is mooi weer! We willen naar buiten, de zon voelen. De natuur ontwaakt ook, het broedseizoen is begonnen. Wij, de boswachters van LandschappenNL, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer vragen je Moeder Natuur met respect te behandelen, juist nu de natuur een kraamkamer is. De dieren die hier wonen zijn tijdens het hele voorjaar extra kwetsbaar. Geniet van de natuur, maar respecteer de huisregels: blijf op de paden, honden aan de lijn en laat geen afval achter

Bosanemonen

 

Lente bloemen

Op landgoed Genhoes (Geuldal) zijn in de hellingbossen veel vogels, maar terwijl zij een concert geven is het de moeite waard om op de grond te kijken. Het is namelijk een explosie van bloemen zoals de bosanemonen en sleutelbloemen. Zolang de loofbomen geen blaadjes hebben en de zon schijnt , laten de bosanemonen zich van hun mooiste kant zien als een grote bloemenzee. Als eind april het bladerdek van de bomen langzaam sluit verdwijnen de bosanemonen langzaam om volgend jaar weer terug te komen.

Lentewandeling

Om optimaal te genieten van de mooie natuur in de lente is deze wandeling misschien wel iets voor jou: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/genhoes/route/wandelroute-de-kluis-aan-de-rand-van-valkenburg Deze pittige wandeling van ruim 5 km met afdalingen en een aantal klimmen kun je volgen met de groene paaltjes. Er zijn voldoende prachtige uitzichten om even stil te staan en op adem te komen.

Bianca de Craen
Bianca de Craen