Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ga mee op excursie over klimaatbuffer Geuldal

29 juni 2022 | Paul Wijenberg

We hebben anders om te gaan met de veranderingen in het landschap door verschuivingen in het klimaat. Dankzij o.a. een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij slaan Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling, Limburgs Landschap, Natuur- en Milieufederatie Limburg en het Wereld Natuur Fonds de handen ineen en gaan samen aan de slag om het landschap op een natuurlijke manier in staat te stellen meer water te bergen en zo hoogwater te voorkomen. Op 14 juli aanstaande organiseren we op 4 locaties in het Geuldal een excursie als aftrap van de samenwerking. Er is een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan.

klimaatbuffer geuldal

Het is alweer een jaar geleden dat Limburg werd getroffen door grote overstromingen. Onderzoek heeft uitgewezen dat natuurlijke oplossingen bij kunnen dragen aan het voorkomen van hoogwater in de toekomst. Het Wereld Natuur Fonds, ARK Natuurontwikkeling, Stichting het Limburgs Landschap, Natuur- en Milieufederatie Limburg en Natuurmonumenten slaan de handen ineen om samen met zoveel mogelijk Nederlanders in actie te komen voor natuurlijke oplossingen tegen overstromingen. Te beginnen in het Geul- en Gulpdal en later in de rest van Nederland.

Tijdens de wandeling lichten de projectpartners in Epen, Wolfhaag, Genhoes en Ingendael de plannen vanuit het project Natuur als bondgenoot tegen hoogwater in Limburg toe. Benieuwd hoe we de natuur in kunnen zetten tegen hoogwater? Meld je hier aan voor een van de wandelingen. Vol=vol!

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg