Ga direct naar inhoud
Nieuws

NMF Kamermuziekfestival in De Kluis

22 september 2023 | Bianca de Craen

In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zondag 8 oktober worden er in De Kluis 2 prachtige, kleinschalige optredens verzorgd door Geneviève Verhage (cello) en Merel Junge (viool). Er zijn nog maar een paar tickets beschikbaar, dus ben er snel bij!

De Kluis

Prachtig muzikaal programma in De Kluis

Ontdek op zondag 8 oktober de voormalige kluizenaarswoning boven op de berg midden in het bos. Ervaar de rust en de stilte en geniet van Geneviève Verhage (cello) en Merel Junge (viool) die een solo- en duo-repertoire van Bach, Glière en Martinu spelen. Een intiem samenspel waar u als publiek getuige van mag zijn. Geneviève toont haar Hippolyte Silvestre-cello uit 1865, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, dat eeuwige koestering en bescherming nodig heeft. 

Passie voor cultureel erfgoed

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen.

Ook dit jaar is De Kluis weer één van de unieke locaties. De vrijwilligers van de kluizenaarswoning vertellen over dit bijzondere gebouw en de boswachters van Natuurmonumenten vertellen ter plaatse over het prachtige omringende landschap, terwijl de muziek het verhaal vertelt van de soms eeuwenoude instrumenten. Mooie uitzichten over het Geuldal zijn gegarandeerd!Meer informatie en aanmelden

Er zijn nog maar een paar tickets beschikbaar voor het concert in de middag van 14.00u tot 15.00u. Meld je snel aan en geniet van dit mooie samenspel van cultuurhistorie en rustgevende muziek op deze inspirerende plek bovenop de berg in het bos. Voor meer informatie en het reserveren van tickets, ga naar: KMF De Kluis

 

 

Bianca de Craen
Bianca de Craen