Ga direct naar inhoud
Nieuws

Sjaasbergergank dit jaar online

26 mei 2020 | Bianca de Craen

Op de laatste zondag van juni is al ruim 300 jaar de Sjaasbergergank: een dag waarop de mensen rondom Valkenburg naar de kluis kwamen om de vrome kluizenaar om raad te vragen voor hun ziektes en die van hun dieren. In deze tijd bijzonder actueel. Een druk bezochte openluchtmis met koffie en vlaai na afloop is nu volgens richtlijnen van het RIVM niet mogelijk en niet veilig en daarom heeft de stichting Sjaasbergergank gezocht naar een oplossing en die ook samen met TV Valkenburg gevonden.

Open Monumentendagen op de Kluis in Valkenburg

Zondag 28 juni 10.00 uur

De Heilige Mis zal op zondag 28 juni om 10.00 uur uitgezonden worden vanuit de kapel van de kluis op de Sjaasberg in Valkenburg. Pastoor Mol, van de H. Mauritius parochie uit Schin op Geul zal in de Heilige Mis voorgaan. Het bestuurslid Jos Driessen assisteert hem hierbij. Een viertal muzikanten van Fanfare Sint Cornelius uit Schin op Geul zorgen voor sfeervolle muziek. In deze heilige mis bidden we voor dokters en verplegend personeel in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen, dat ze de moed en kracht behouden om door te vechten. We bidden ook voor de onderzoekers in de laboratoriums dat ze snel een vaccin vinden dat ons voor dit virus kan beschermen.

Waar te zien

Op zondag 28 juni 2020 is de H. Mis een drietal keren te zien zijn op TV Valkenburg, ook online zijn deze uitzendingen te zien of via programma gemist kun je op een later tijdstip de Heilige Mis vanuit de kluis volgen. Dit zijn de kanalen en providers waar men TV Valkenburg kan volgen. Ziggo: digitaal kanaal 42 ; glasvezel KPN: kanaal 1437; XS4ALL: kanaal 1437; T-Mobile (voorheen Vodafone): kanaal 795 en  www.tvvalkenburg.tv Dit keer geen koffie met heerlijke Limburgse vlaai maar misschien kun je daar zelf voor zorgen!

Wandeling vanaf de kluis en klokje luiden

Andere jaren was de kluis vanaf half mei de weekenden geopend en vanaf eind juni alle dagen, dankzij de inzet van de vrijwilligers van de kluis. Helaas is dat nu niet mogelijk. Je kunt wel een wandeling starten bij de kluis en als je de QR code daar scant gaat het klokje luiden.  https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/genhoes/route/wandelroute-de-kluis-aan-de-rand-van-valkenburg

Bianca de Craen
Bianca de Craen