Ga direct naar inhoud
Nieuws

Geluidenjacht op Griend

23 februari 2018 | Sanne van Gemerden

Door de golven lopen kunstenaars Sjoerd Leijten, Olle Kruijt en Stijn Verhoeff het laatste stuk naar Griend. Vandaag begint hun avontuur op in de Waddenzee.

Kunstenaars lopen naar Griend

Zware tassen op de rug en een geluidmicrofoon in de hand. Ze verzamelen de komende dagen ervaringen en geluiden van Griend voor hun kunstproject over Griend op Oerol, een festival van 15 tot 25 juni, op Terschelling.

Onbewoond

Griend is een onbewoond eiland in de Waddenzee, het ligt op de vaartocht tussen Harlingen en de eilanden Vlieland en Terschelling. Griend is een rusthaven voor trekvogels en biedt vaste grond aan kustbroedvogels. Natuurmonumenten ontvangt hier daarom geen bezoekers. Met hoge uitzondering (en strenge instructies) mogen deze kunstenaars een paar dagen Griend beleven. De voorwaarde is dat ze hun ervaring op het Waddeneiland in juni aan de bezoekers van Oerol doorgeven.

Kunstenaars lopen door de golven naar Griend

Kunstenaars lopen door de golven naar Griend

Samenwerking Oerol

Natuurmonumenten werkt voor derde jaar samen met Oerol. Ze wil bezoekers van Oerol via het kunstwerk kennis laten maken met het eiland en zich op deze manier kunnen verwonderen over de rijkdom van de Waddennatuur.

Binnenkort meer nieuws over het kunstwerk en de inspiratie die Sjoerd, Olle en Stijn op Griend hebben gekregen.

Kunstenaars op Griend, februari 2018

Kunstenaars op Griend, februari 2018

Sanne van Gemerden
Sanne van Gemerden