Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vrijwilligersgroep Grintenbos ontvangt Provinciale vrijwilligersprijs 2023

05 december 2023 | Simone Damhof

Het was een ware uitdaging om het stil te houden, maar nu mogen we trots aankondigen dat de vrijwilligersgroep Grintenbos de Provinciale vrijwilligersprijs 2023 heeft gewonnen! Vrijwilligerscoördinator Petra Hofhuis stuurde een aanbevelingsbrief naar de Provincie, en enkele dagen voor de prijsuitreiking ontvingen we het geweldige nieuws.

Grintenbos vrijwilligersgroep

Spannend moment

De spanning steeg toen de groep werd uitgenodigd zonder te weten waarom. Bij De Wakel in het Buurserzand werden ze na enig raden en een kop koffie verrast door Statenlid Annette Nijhuis. Zij overhandigde een oorkonde aan Mimi van den Berg. Mimi van den Berg fungeerde als vertegenwoordiger van de groep. De oorkonde krijgt een ereplaats in ‘De Kateaker’.

Elk schooljaar een uniek programma

De Grintenbosgroep bestaat al meer dan 20 jaar, enkele vrijwilligers van het eerste uur draaien nog volop mee. Het bos werd aan Natuurmonumenten geschonken door de stichting Leppink Postuma.  Het kreeg een educatieve functie. Jaap in ’t Veld, Hans Gronert, Mimi van den Berg en tal van andere enthousiaste IVN-leden ontwikkelden eerst het kabouterpad.  Vervolgens kreeg elk schooljaar een uniek programma: kleuters verkennen het kabouterpad, de onderbouw ontdekt het dierenpad, groepen vijf en zes verdiepen zich in het water met zoetwaterexcursies en -proeven. Groep zeven gaat met een iPad het vogelprogramma in, groep acht sluit af met het maken van een bomenpaspoort.

Verwondering en Samenwerking: de Kracht achter Grintenbos’ succes

Wat deze groep zo bijzonder maakt, gaat verder dan educatie. Het enthousiasme van de kinderen slaat misschien toch over op de vrijwilligers, want die draaien op hoge leeftijd nog steeds mee. Dit doen ze niet voor de waardering van leerkrachten, maar vooral voor de energie die ze krijgen van de verwondering van de kinderen over de natuur. Ook verdient deze groep niet alleen voor hun fantastische educatiewerk maar ook voor het samenwerken, zowel in als buiten het bos, waar ze omzien naar elkaar. Gefeliciteerd, Grintenbosgroep! 🌳🏆

Overhandiging oorkonde

Statenlid Provinciale Staten Annette Nijhuis overhandigt de oorkonde

Simone Damhof
Simone Damhof