Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Grote Veld

Welkom in Grote Veld

Vroeger kon je kijken tot Lochem, Vorden en Almen. Zo groot was dit ’veld’! Maar ook al doet de naam anders vermoeden, een heideveld is het allang niet meer. Grote Veld is een flink bos met heideveldjes erin, waar je fijn kunt wandelen.

Frank Kroezen
Frank Kroezen

Boswachter van dit gebied

Meer over Grote Veld
 • Routes
 • Over het gebied

  Vroeger kon je kijken tot Lochem, Vorden en Almen. Zo groot was dit 'veld'! Maar ook al doet de naam anders vermoeden, een heideveld is het allang niet meer. Grote Veld is een flink bos met heideveldjes erin, waar je fijn kunt wandelen.

  Rond 1920 werd het Grote Veld bebost met lariks, douglas, fijnspar en grove den. Nog altijd domineren deze bomen het gebied. Natuurmonumenten brengt daar verandering in. Geleidelijk maken we van het overwegend donkere en eentonige naaldbos een gevarieerder natuurbos, waar weer streekeigen bomen, planten en struiken groeien. Kom zelf kijken hoe mooi het al is, bijvoorbeeld tijdens een wandeling.

  Schapen op het Grote Veld

  Schapen op het Grote Veld

  Zonnebadende hagedissen

  Hier en daar liggen nog enkele heideveldjes met dop- en struikheide en wat vliegdennen en jeneverbesstruiken. Op sommige plaatsen groeit zelfs de zeldzame klokjesgentiaan en baadt de levendbarende hagedis zomers in de zon. Om deze bijzondere planten en dieren meer leefruimte te geven willen we de oorspronkelijke heide graag uitbreiden.

  Direct naar

  logo