Ga direct naar inhoud
Nieuws

OERRR lammetjesdag Grote Veld

16 februari 2023 | Jantine Wesselink

Het is feest bij schaapskudde de Belhamel in het Grote Veld. Er zijn weer lammetjes geboren! En dat vieren we op zaterdag 25 maart van 10:00 tot 14:00 uur tijdens de OERRR Lammetjesdag! De boswachters van Natuurmonumenten en de herders van schaapskudde de Belhamel hebben samen leuke activiteiten voorbereid. Locatie is de schaapskooi Graafsekamp aan de Werkseveldweg 2 in Warnsveld.

OERRR Lammetjesdag in het Grote Veld

Speurtocht, blote voetenpad, lammetjes kijken en schapendemonstratie

Ook dit jaar  is er op de Lammetjesdag van alles te doen. Wandel rondom de schaapskooi, waar de lammetjes te zien zijn. Doe de speurtocht “Brammetje het Lammetje”. Of trek schoenen en sokken uit voor een tocht over het blote voetenpad! Bij de kooi is het genieten van een hapje en drankje verzorgd door vrijwilligers van  Schaapskudde de Belhamel. Er is een knutselhoek voor kinderen, een informatiemarkt met kraampjes met handgemaakte producten en de mogelijkheid om in gesprek te gaan met boswachters en herder. In de wei tegenover de kooi zijn op gezette tijden demonstraties schapendrijven door de herder. Een waar spektakel

Lammetjesdag Grote Veld 2023

Prijzen en tickets

Natuurmonumenten - en OERRR leden hebben gratis toegang, kinderen van niet leden betalen € 2,50 per kind. Word je kind ter plaatse OERRR lid dan krijg je een superleuke lammetjes knuffel als welkomstgeschenk. Door een tijdsblok te reserveren, zorgen we samen voor spreiding van drukte. Per tijdsblok van 1 uur is er ruimte voor 200 bezoekers. De totale duur van de activiteit is circa anderhalf uur. Let op, zonder ticket is er geen toegang.

Boek je tickets >>

Er is geen toilet aanwezig en honden zijn niet toegestaan. Lammetjes knuffelen kan niet, maar kijken natuurlijk wel! Parkeren kan in het weiland tegenover de schaapskooi. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, dus kom zoveel mogelijk op de fiets.

Grote Veld

Het Grote Veld is een afwisselend wandelgebied met bos, hei en bijzondere bewoners. Een gebied waar je nog kunt verdwalen. Kom vooral nog eens terug. De schaapskudde helpt trouwens bij het heidebeheer van Natuurmonumenten in het Grote Veld. De schapen grazen ongewenste grassen tussen de heide weg en houden zo de heide gezond en vitaal.

schaapskudde Belhamel - Grote Veld
2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink