Ga direct naar inhoud
Nieuws

OERRR lammetjesdag Grote Veld

26 februari 2024 | Jantine Wesselink

Het is feest bij schaapskudde de Belhamel in het Grote Veld. Er zijn weer lammetjes geboren! En dat vieren we op zaterdag 23 maart van 10:00 tot 14:00 uur tijdens de OERRR Lammetjesdag! De boswachters van Natuurmonumenten en de herders van schaapskudde de Belhamel hebben samen leuke activiteiten voorbereid. Locatie is de schaapskooi Graafsekamp aan de Werkseveldweg 2 in Warnsveld.

OERRR Lammetjesdag in het Grote Veld

Speurtocht, blote voetenpad, lammetjes kijken en schapendemonstratie

Ook dit jaar  is er op de Lammetjesdag van alles te doen. Wandel rondom de schaapskooi, waar de lammetjes te zien zijn. Doe de speurtocht “Brammetje het Lammetje”. Of trek schoenen en sokken uit voor een tocht over het blote voetenpad! Bij de kooi is het genieten van een hapje en drankje verzorgd door vrijwilligers van  Schaapskudde de Belhamel. Er is een knutselhoek voor kinderen, een informatiemarkt met kraampjes met handgemaakte producten en de mogelijkheid om in gesprek te gaan met boswachters en herder. In de wei tegenover de kooi zijn op gezette tijden demonstraties schapendrijven door de herder. Een waar spektakel

Toegang

De toegang is gratis maar wil je de natuur en de schaapjes helpen word dan ter plaatse lid van Natuurmonumenten of OERRR, speciaal voor de kinderen, dan krijg je een superleuke lammetjes knuffel en Brammetje het lammetje speurtocht als welkomstgeschenk. De totale duur van de activiteit is circa anderhalf uur. Het meebrengen van eigen consumpties is niet toegestaan er zijn kraampjes met eten en drinken op locatie.

Er is geen toilet aanwezig en honden zijn niet toegestaan. Lammetjes knuffelen kan niet, maar kijken natuurlijk wel! Parkeren kan in het weiland tegenover de schaapskooi. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, dus kom zoveel mogelijk op de fiets.

Grote Veld

Het Grote Veld is een afwisselend wandelgebied met bos, hei en bijzondere bewoners. Een gebied waar je nog kunt verdwalen. Kom vooral nog eens terug. De schaapskudde helpt trouwens bij het heidebeheer van Natuurmonumenten in het Grote Veld. De schapen grazen ongewenste grassen tussen de heide weg en houden zo de heide gezond en vitaal.

schaapskudde Belhamel - Grote Veld
2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink