Ga direct naar inhoud
Nieuws

Schaapsscheerdersfeest Grote Veld

24 mei 2022 | Bo Weijers

Op zaterdag 28 mei is het feest bij Schaapskudde de Belhamel in het Grote Veld in Warnsveld. Nu het weer warmer begint te worden is het tijd dat de schapen hun warme winterjas uit doen! Tijd voor het schaapsscheerdersfeest! De schaapsherders hebben leuke activiteiten voorbereid rondom de Schaapskooi Graafsekamp aan de Werkseveldweg 2 in Warnsveld. Van 10:00 tot 14:00 ben je van harte welkom. Toegang is gratis en je hoeft je vooraf niet aan te melden.

Lammetjes

Schapen scheren, vilten en spinnen

De schapen worden geschoren, de vachten worden gevilt en gesponnen en de schaapherders zijn aanwezig om meer te vertellen over de schapen. Wil je een vacht kopen of gratis wol meenemen als bodembedekking in de tuin of om te knutselen? Dat kan allemaal op 28 mei tijdens het Schaapscheerdersfeest.

Speurtocht Brammetje het Lammetje

Achter de schaapskooi start de speurtocht ‘Brammetje het lammetje’. Brammetje woont met zijn familie in de schaapskooi op het Grote Veld. Hij heeft op een speurkaart de leukste schapenspelletjes en -opdrachten verzameld over de hond van de herder, wollige vachten, mekkerende schapen en nog veel meer... Na iedere opdracht 'groeit' op de achterzijde van de speurkaart jouw eigen schaapskudde. De speurtocht is op locatie verkrijgbaar bij de Natuurmonumenten stand. Geschikt voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en hun (groot)ouders. Kosten € 2,50 per speurtocht. Hiervoor krijg je de speurtocht ‘Brammetje het lammetje’ en een zakje echte wol! De route is ongeveer 1,8 kilometer lopen.

Lente-actie

Word je kind ter plaatse OERRR lid dan krijgt deze een superleuke lammetjes knuffel als welkomstgeschenk.

Kom op de fiets

Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, dus kom zoveel mogelijk op de fiets. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de Heidepolweg, tegenover zorgboerderij Heidepol of tegenover de schaapskooi.

Goed om te weten

Er is geen toilet aanwezig en honden zijn niet toegestaan. Er zal wat kleins te eten en drinken worden verkocht.

Grote Veld

Het Grote Veld is een afwisselend wandelgebied met bos, hei en bijzondere bewoners. Een gebied waar je nog kunt verdwalen. Kom vooral nog eens terug. De schaapskudde helpt trouwens bij het heidebeheer van Natuurmonumenten in het Grote Veld. De schapen grazen ongewenste grassen tussen de heide weg en houden zo de heide gezond en vitaal.

 

 

Bo Weijers