Ga direct naar inhoud
Nieuws

FujiFilm schenkt elektrische mtb-fietsen voor beheer Huis ter Heide

18 april 2023 | Irma de Potter

Natuurmonumenten ontving maandag van FujiFilm Manufacturing Europe uit Tilburg twee elektrische mountainbikes. De overdracht vond plaats in een zonovergoten natuurgebied Huis ter Heide in het bijzijn van Albert van Maren, President van FujiFilm en de boswachters Jan Verhagen en Irma de Potter van Natuurmonumenten. Met de inzet van deze fietsen voor het beheer en toezicht van de natuur wordt het werk van de boswachters nog groener!

elektrische beheerfietsen

Al 18 jaar een grote betrokkenheid bij het natuurgebied

“Fujifilm Tilburg sponsort al sinds 2005 met veel liefde het prachtige natuurgebied Huis ter Heide, gelegen naast het Fujifilm terrein. Wij zien hoe de boswachters gepassioneerd hun werk doen en ervoor zorgen dat iedereen van de mooie natuur hier kan genieten”, aldus Albert van Maren. “Eerder hebben wij bijgedragen een het vlonderpad en de uitkijktoren en droegen bij aan de kosten van de schaapskudde, die enkele jaren het vennengebied begraasde. Dit jaar was er de wens voor elektrische mountainbikes voor de boswachters om het aantal kilometers met terreinauto’s terug te brengen. Wij zijn erg blij dit te kunnen verwezenlijken, waardoor de warme band tussen Natuurmonumenten en Fujifilm Tilburg kan worden voortgezet.”

Boswachter met President FujiFilm

Albert van Manen, President Fujifilm Manufacturing Europe uit Tilburg, overhandigt twee elektrische mtb-fietsen aan boswachters Jan Verhagen en Irma de Potter.

Meer groene kilometers

“Wij zijn erg blij met de elektrische fietsen, omdat het ons ‘wagenpark’ weer een stukje groener maakt”, aldus de Potter. “Voor ons werk in de natuurgebieden Huis ter Heide en de Loonse en Drunense Duinen, samen bijna 4000 hectare groot, zijn we wel afhankelijk van terreinwagens. Maar ook Natuurmonumenten zoekt naar mogelijkheden van een meer duurzame bedrijfsvoering. Wij hebben al één elektrische wagen voor het beheerwerk en met deze twee elektrische mountainbikes komen er nog meer groene kilometers bij”.

Beleef Huis ter Heide!

FujiFilm heeft in de afgelopen 18 jaar veel betekend voor de beleefbaarheid en toegankelijkheid van Huis ter Heide. Het vlonderpad in inmiddels één van de hotspots van het natuurgebied. “Zeker nu het ven maximaal vol staat, lijk je over het water te lopen”, zegt de Potter. Maar de verbeteringen aan wandelroutes, informatievoorzieningen en parkeergelegenheid is ook de bezoekers niet ontgaan. In het bezoekerstevredenheidsonderzoek uit 2022 waardeerden zij het bezoek gemiddeld met een 8,5. Wil je het natuurgebied Huis ter Heide ook een keer bezoeken. Kies dan voor één van de prachtige wandelroutes in het gebied. Kijk op de routepagina of kies de wandelroute Zuid Huis ter Heide

 

 

Irma de Potter
Irma de Potter