Ga direct naar inhoud
Nieuws

Week van de Toegankelijkheid: kom naar natuurbegraafplaats Huis ter Heide!

27 september 2023 | Annette den Dulk

In het hart van Brabant, tussen Tilburg en Kaatsheuvel, ligt natuurgebied Huis ter Heide. Een prachtig natuurgebied met vennen vol kikkers, libellen en watervogels. Schotse hooglanders houden de heide en graslanden in het gebied open. Een deel van het gebied – 35 hectare – is sinds 2021 als natuurbegraafplaats ingericht. Het vroegere jachthuis is sindsdien het kantoor van Natuurbegraven Nederland. Van 2 t/m 7 oktober is het de Week van de Toegankelijkheid. Een uitgelezen gelegenheid om één van de wandelroutes over verhard terrein onder de aandacht te brengen: een prachtige wandeling over de natuurbegraafplaats. Hier vindt op 7 oktober ook een informatiedag plaats van Natuurbegraven Nederland.

Wandeling over natuurbegraafplaats Huis ter Heide

Wandelroute voor iedereen

Laat de natuur in dit bijzondere gebied op je inwerken en wandel de route (± 2 km) over de natuurbegraafplaats, waar natuur verwondert en rust en troost biedt. Het pad is voor het grootste deel verhard en dus geschikt voor rolstoel, rollator, scootmobiel en kinderwagen. Een klein deel is onverhard, maar is eventueel over te slaan. Parkeren kan op het parkeerterrein aan de Middelstraat 1 in De Moer, direct grenzend aan de natuurbegraafplaats. Je kunt gebruik maken van rolstoeltoegankelijke toiletten van Natuurbegraven Nederland. Meer informatie over en evenementen tijdens de Week van de Toegankelijkheid vind je op deze landelijke website. Natuurmonumenten heeft in meer gebieden routes waar iedereen onbeperkt kan genieten van de natuur. Je vindt ze op de pagina ‘Natuur zonder drempels’.

Informatiedag op 7 oktober

Zaterdag 7 oktober vindt op de natuurbegraafplaats van Huis ter Heide tussen 10.00-16.00 uur een informatiedag plaats. Een dag waarop je meer te weten komt over een laatste rustplaats in de natuur. Natuurmonumenten is aanwezig met een informatiekar en er starten tussen 11.00-14.00 uur verschillende wandelingen. Om 13.00 uur verzorgt Natuurmonumenten een wandeling door het natuurgebied. Ben je minder mobiel, maar wil je wel graag Huis ter Heide ervaren? Schrijf je dan in voor de excursie om 11.30 uur met de boskar. Inschrijven voor de wandelingen en meer informatie over deze dag vind je via deze link.

Vroegere jachthuis Huis ter Heide

Vroegere jachthuis Huis ter Heide

Annette den Dulk
Annette den Dulk