Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boswerkzaamheden Driegaarden

06 oktober 2022 | Susanne Blommaert

Aan de voet van de heuvel in Driegaarden worden dit najaar flink wat bomen weggehaald, omdat ze om dreigen te vallen en dan het fietspad of de aanstaande bouw kunnen raken.

Bomenrij Driegaarden

Waar het kan, laat Natuurmonumenten bomen staan. Struiken en lagere bomen die er al groeien, zullen van de ontstane ruimte profiteren.

Niet toegankelijke strook bos

Je mag niet wandelen in de strook bos omdat het een gesaneerde stortplaats is. De provincie Gelderland houdt hier toezicht op. De aannemer die de bomen gaat weghalen, neemt speciale maatregelen om veilig te werken volgens de milieunormen.

Natuurmonumenten nam in 2018 Driegaarden over. Sindsdien werken de boswachters er aan het verhogen van de natuurwaarden, binnen de strikte regels die hier gelden. Dat heeft vooral insecten en vogels al goed gedaan.

Wandelaars welkom

Wil je komen wandelen in Driegaarden? Geniet van het waterrijke kleiputten-gebied en van het fantastische uitzicht vanaf de top van de heuvel. Start je wandeling bij het informatiebordje bij de ingang ter hoogte van de voetbalvereniging (parkeerterrein Brouwerslaan).

Meer over natuurgebied Driegaarden >

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert