Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

IJsseluiterwaarden

IJsseluiterwaarden Natuurmonumenten

Welkom in IJsseluiterwaarden

Even buiten Arnhem vind je in de uiterwaarden van de IJssel unieke, vogelrijke gebieden: de Vaalwaard, de Koppenwaard en de Velperwaarden.

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert

Boswachter van dit gebied

Meer over IJsseluiterwaarden
 • Nieuws
 • Routes
 • Projecten
 • Over het gebied

  Even buiten Arnhem vind je in de uiterwaarden van de IJssel unieke, vogelrijke gebieden: de Vaalwaard, de Koppenwaard en de Velperwaarden. Voor de Velperwaarden en de Koppenwaard zijn plannen om de natuur te ontwikkelen en het landschap te herstellen. Deze gebieden zouden dan ook (beter) toegankelijk worden voor recreanten.

  Meer info

  Voor de herinrichting van de Velperwaarden en de Koppenwaard en het natuurherstelproject waarvan deze herinrichting deel uitmaakt, zie de pagina Natuurherstel Rivierklimaatpark IJsselpoort en de speciale website rivierklimaatpark.nl.

  Ga je een kijkje nemen bij de IJsseluiterwaarden, neem een verrekijker mee, bijvoorbeeld tijdens een mooie fietstocht, en bewonder de vogels die er neerstrijken onder prachtige Hollandse luchten.

  IJsseluiterwaarden

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo