Ga direct naar inhoud
Nieuws

In januari werkzaamheden in de Kaapse Bossen

28 november 2019 | Manita Brunekreef

De geplande dunning in de Kaapse Bossen zal vanaf januari plaatsvinden. Dit is twee maanden later dan aanvankelijk aangegeven. Afhankelijk van het weer zullen de werkzaamheden in het bos zo’n twee weken duren.

Boswachters Michel en Tim in de Kaapse Bossen

Een meer natuurlijk bos

De werkzaamheden zijn verspreid in het bosgebied achter de Groene Entree Kaapse Bossen en Groene Entree Doornse Gat. Gemarkeerde bomen worden gekapt om andere bomen de ruimte te geven om te groeien. Zo wordt een voormalig productiebos langzaam omgevormd naar een meer natuurlijk bos. Lees hier meer nieuws over de dunning

Herrie in het bos

De bospaden blijven toegankelijk, maar het werk kan in dit deel van het bos tijdelijk overlast geven. Zo zullen de machines de rust in het betreffende deel van het bos verstoren. Ook kan het zijn dat ze sporen maken op het pad. We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Als het werk erop zit, trekken we de sporen weer glad. En kan de natuur zeker weer 10 jaar zijn gang gaan in dit deel van het bos.

Ongestoord genieten

Tijdens de werkzaamheden ongestoord genieten van de Kaapse Bossen? Probeer eens de wandelroute Kaapse Bossen met een waanzinnig uitzicht vanaf uitkijktoren De Kaap. Of kies het verharde wandelpad Rondje Helenaheuvel en geniet nog even na met een kopje koffie bij Theehuis Helenaheuvel. Voor groepen organiseren we graag een unieke wandeling met de boswachter.

Vragen? Neem contact op met Beheereenheid Utrecht en bel (030) 230 37 00 of mail naar [email protected].

 

Manita
Manita Brunekreef