Ga direct naar inhoud
Nieuws

Herfst in de Kaapse Bossen

16 september 2019 | Manita Brunekreef

De eerste blaadjes aan de bomen verkleuren al. Nog even en dan is het volop herfst in de Kaapse Bossen. Ontdek de mooiste geuren en kleuren. We nemen je mee naar de mooiste plekken het bos, midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Herfst in de Kaapse Bossen

De beuken kleuren van groen naar geel en oranje en rood. Paddenstoelen ploppen uit de grond. Kastanjes vallen uit de bomen. In de herfst is het feest in het bos!

Op stap met de boswachter

De boswachters nemen je graag mee op pad. Met jong én oud gaan we op zoek naar de mooiste paddenstoelen. Of gaan op cultuurhistorische- en archeologische ontdekkingstocht in het bos. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid hebben we een speciale rolstoel, de Joelette, waarmee mensen met een fysieke beperking óók kunnen genieten van het herfstbos. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden

Wandelen in het herfstbos

Zelf op stap in de Kaapse Bossen? Kies een van onze uitgezette wandelroutes. En geniet bijvoorbeeld van drempelloze natuur met Rondje Helenaheuvel.

TIP: De wandeling Rondje Helenaheuvel is ook een aanrader voor gezinnen met kleine kinderen. De wandeling is lekker afwisselend en door het halfverharde pad goed te belopen met een wandelwagen of buggy. Onderweg loop je langs verschillende tamme kastanjes. Leuk om samen te rapen!

Tamme kastanjes
Manita
Manita Brunekreef