Ga direct naar inhoud
Nieuws

Paddenstoelen kijken met de boswachter

27 september 2023 | Hannah Storck

In de herfst komt het bos tot leven met paddenstoelen. Na een verfrissende regenbui schieten ze letterlijk uit de grond. Op 21 oktober nodigen we je uit om samen met onze boswachter de prachtige wereld van paddenstoelen te ontdekken in de Kaapse Bossen.

Paddenstoelengroep in de avondschemering

De Betoverende Verscheidenheid:

Als de grond goed vochtig is, kun je in de Kaapse Bossen meer dan 50 verschillende soorten paddenstoelen vinden. En je hoeft niet ver te lopen om ze te ontdekken. Van het heerlijke eekhoorntjesbrood tot de mysterieuze heksenboleet en het rode koolzwammetje met zijn opvallende kleur. De grote stinkzwam dankt zijn naam aan zijn sterke geur, die je niet snel zult vergeten. En laten we de vliegenzwam niet vergeten, met zijn rode hoed en witte stippen die je meteen doen denken aan sprookjes.

Tip voor Ontdekkingsreizigers:

Neem een zakspiegeltje mee tijdens de wandeling, zodat je onder de hoed van een paddenstoel kunt gluren en de geheimen van deze betoverende organismen kunt ontrafelen.

Mis deze kans niet om de herfst op zijn mooist te ervaren en je te verwonderen over de diversiteit van paddenstoelen in de Kaapse Bossen. Klik hier en reserveer je plek!

Hannah Storck