Ga direct naar inhoud
Nieuws

Parkeren in de Kaapse Bossen bij Doorn

16 december 2020 | Manita Brunekreef

Vanaf januari 2021 mag niet meer langs de Maarsbergseweg in Doorn geparkeerd worden. Bezoekers van de Kaapse Bossen parkeren hun auto op de parkeerplaats aan het begin van de Maarsbergseweg. Of wijken uit naar een andere parkeergelegenheid in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Winters uitzicht over de Kaapse Bossen bij Doorn

Wanneer de zon schijnt en de mensen vrij zijn, is het vaak druk in de Kaapse Bossen bij Doorn. Zodra de parkeerplaats aan het begin van de Maarsbergseweg vol raakt, zoeken bezoekers een parkeerplek langs de weg. Dit levert een gevaarlijke situatie op voor andere weggebruikers. Fietsers fietsen met een vaartje vanaf de heuvelrug langs de geparkeerde auto's. Terwijl wandelaars tussen de auto's door hun weg zoeken. Om ongelukken te voorkomen, besloot Gemeente Utrechtse Heuvelrug om parkeren langs de Maarsbergseweg niet langer toe te staan. Lees hier meer achtergrondinformatie en de veelgestelde vragen.

Parkeerplaatsen

Parkeer de auto op het grote parkeerterrein vooraan de Maarsbergseweg, de Groene Entree Kaapse Bossen. Parkeerplaats vol? Rijd dan door naar één van de andere parkeerplaatsen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug: 

Check de Druktemonitor Utrecht

Met de Druktemonitor Utrecht zie je in één oogopslag waar het druk is in de provincie Utrecht. Hiermee maak je thuis al een goede inschatting of de parkeerplaatsen al vol zijn en waar nog wel ruimte is voor een uitje naar het bos. 

Wandeltip

Eenmaal in het bos laat je de drukte snel achter. Kijk hier voor onze wandelroutes of kies je eigen weg door de Kaapse Bossen. Geniet onderweg van een warme chocolademelk of verkwikkende kop thee met een 'Helena to go' bij Theehuis Chalet Helenaheuvel.

Manita
Manita Brunekreef