Ga direct naar inhoud
Nieuws

Test met herbruikbare bekers voor minder (zwerf)afval

05 april 2021 | Manita Brunekreef

Op Goede Vrijdag kregen de gasten van Chalet Helenaheuvel de Kaapse Bossen bij Doorn hun bestelling in een herbruikbare koffiebeker in plaats van een wegwerpbeker. Zo zetten zij zich in voor minder zwerfafval in de natuur.

Helenaheuvel herbruikbare bekers op een bankje

Chalet Helenaheuvel is een sfeervol restaurant middenin de Kaapse Bossen. Tijdens de lockdown serveren zij een 'Helena-to-go' aan de bezoekers van het bos. Afgelopen Goede Vrijdag schonken zij de bestellingen niet in wegwerpbekers, maar in een herbruikbare beker. Dit was onderdeel van een onderzoek van Mission Reuse met als doel minder (zwerf)afval in Nederland.

Per jaar belanden in Nederland zo'n 3 miljard wegwerpbekers bij het afval. Een ander deel zwerft buiten rond. Mission Reuse onderzoekt verschillende manieren om dit te verminderen, onder andere met dit onderzoek voor de horeca. Deze test werd uitgevoerd in samenwerking met Chalet Helenaheuvel, BillieCup, GoedVolk, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Natuurmonumenten.

Helenaheuvel herbruikbare koffiebekers

Wandeltip

Kijk hier voor onze wandelroutes door de Kaapse Bossen. Of kies je eigen weg door en het bos. Onderweg geniet je natuurlijk van een 'Helena to go' bij Theehuis Chalet Helenaheuvel.

Manita
Manita Brunekreef