Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Beleef Kempen-Broek op hoog niveau

21 november 2018 | Paul Wijenberg

"BuitenBeeld" is een verrassend, veilig en verplaatsbaar uitkijkplatform en daagt de passerende fietsers en wandelaars uit om te genieten van het uitzicht op de natuur van de Kettingdijk.

Uniek uitkijkplatform

Je kunt hier vanaf 3 meter hoogte of via de spiegels in de zijwand de dynamische natuur van de Kettingdijk genieten.

Het platform staat tot 17 december gestationeerd aan de kop van het Kettingdijkgebied, ten zuiden van Weert en Altweerterheide. Bereikbaar vanaf het kruispunt Bocholtweg en Kettingdijk. "BuitenBeeld" is iedere dag tussen zonsopkomst en zonsondergang gratis toegankelijk..

Kettingdijk maakt onderdeel uit van het klimaatbufferproject in Kempen~Broek. Enige jaren geleden zijn de voormalige akkerlanden afgegraven en kwamen de oude veenlagen weer aan de oppervlakte. Daarmee ontstond de basis om dit gebied weer om te vormen tot een authentiek moeraslandschap. Natuurmonumenten kiest er als beheerder voor om de procesnatuur zijn gang te laten gaan.

We verwachten hier de definitieve terugkeer van de otter, kraanvogel, allerlei unieke moerasplanten zoals fonteinkruid en insecten zoals weerschijnvlinder, weidebeekjuffer en bandheidelibel.

Kijk uit over Kempen-Broek

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg
logo