Ga direct naar inhoud
Nieuws

Informatiewandeling De Hoort

13 april 2018 | Yvonne van Moll

Op woensdagavond 25 april organiseert Natuurmonumenten een wandeling in natuurgebied De Hoort. Samen met Nyrstar B.V., hondenliefhebbers en natuurkenners presenteert Natuurmonumenten de eerste fase van het beheer- en inrichtingsplan voor dit gebied. Belangstellenden wandelen op eigen gelegenheid rond de plas, starten kan tussen 18.30u en 19.30u. Bij de verschillende posten in het veld krijg je toelichting op een onderdeel van het beheerplan. Zin om mee te wandelen? Meld je voor 22 april aan op [email protected]

Natuurmonumenten De Hoort

Eerste fase beheerplan

Op weg naar de openstelling van het gebied, later dit voorjaar, is er een start gemaakt met het beheer- en inrichtingsplan. Dit plan vormt de basis voor de eerste werkzaamheden. Denk hierbij aan herstel van de omheining, markeren van het ommetje rond de plas en de aanleg van een hondenlosloopgebied. Het huidige plan is een eerste aanzet, per fase wordt het beheerplan aangevuld en uitgebreid.

Nieuwe naam

Hoewel De Hoort al lange tijd een bekende naam is in de omgeving, behoort de naam eigenlijk toe aan een zuidelijker gelegen natuurgebied met dezelfde naam. De hernieuwde openstelling willen we vieren  met een nieuwe naam. De oproep voor naamsuggesties heeft een 12- tal inzendingen opgeleverd.  Onlangs heeft een jury met deelnemers uit de gemeente, dorpsinitiatief, Nyrstar B.V. en Natuurmonumenten een keus gemaakt. Tijdens de infowandeling maken we de nieuwe naam bekend en overhandigen we het Kempen~Broek pakket aan de inzender van de naam.

Vandalisme

Helaas treffen Natuurmonumenten en Nyrstar B.V. bijna dagelijks vernielingen aan de omheining van De Hoort aan. “ Op verschillende plaatsen zijn draden en hekwerk doorgeknipt. Het lijkt er op dat mensen De Hoort nu al willen bezoeken” vertelt Joris Hurkmans, boswachter bij Natuurmonumenten. “We vragen om nog even geduld te hebben, voor de zomer gaat het gebied weer open voor wandelaars. Natuurmonumenten betreurt de vernielingen. We willen graag in open communicatie met de omgeving het gebied gaan beheren. Wensen en ideeën  voor het gebied horen we graag, laat het weten op [email protected]”, vervolgt Joris zijn verhaal.

Rondje plas

Wil je meer weten over de toekomst van De Hoort wandel dan mee op woensdagavond  25 april. Parkeren en start is op de  parkeerplaats bij De Schakel. Hier heten we je ook welkom en helpen je op weg voor een rondje langs de posten rond de plas. De wandeling is ongeveer 3 km, geschatte wandelduur langs de informatie posten is ongeveer 1 uur. Graag tot ziens!

Boswachter communicatie en beleven Yvonne van Moll
Yvonne van Moll