Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe zitbanken voor Kempen~Broek-wandeling

21 december 2018 | Paul Wijenberg

In de Laurabossen, de Tungelerwallen en op de Kettingdijk zijn in het kader van het Van Hornejaar 3 nieuwe, robuuste rustbanken langs het Lange Afstands Wandeling "Graaf van Hornepad" geplaatst. Dit is het resultaat van een constructieve samenwerking tussen de Gemeente Weert, Wandelvereniging OLAT en Natuurmonumenten.

Graaf Van Hornebank voor de Tungeler Wallen

De banken zijn geplaatst in het kader van het Van Hornejaar 2018. Coördinator van het Graaf van Hormepad, Theo Beelen en Paul van Wijenberg, boswachter bij Natuurmonumenten dienden succesvol een subsidieverzoek in voor de aanschaf van deze 3 banken langs de route van deze Lange Afstands Wandeling (LAW). De banken zijn in overleg geplaatst in respectievelijk de Tungeler Wallen, aan de rand van de Laurabossen en langs de Kettingdijk. Met de aanschaf en het plaatsen van de banken is een bedrag gemoeid van €2200,00.

Bijzonder goede samenwerking

De "bankpartners" zijn bijzonder trots op de nieuwe zitbanken waar wandelaars even kunnen uitrusten en genieten van de omgeving. “We hebben al jaren goede contacten met de beheerders van het veelgebruikte Graaf van Hornepad en de Gemeente Weert. Het aanvragen van de subsidie voor de banken is een voorbeeld van de uitstekende samenwerking met deze partners. Een vermoeide wandelaar zal hier graag willen rusten en genieten van de prachtige omgeving langs de route” aldus boswachter Paul Wijenberg. Samen met Theo Beelen van wandelvereniging OLAT en Lizette Koopmans van de gemeente Weert poseert hij trots bij de bank die bij de Tungeler Wallen is geplaatst.

Langste wandelroute rond Weert

Het Graaf van Hornepad is de langste aaneengesloten wandelroute rondom Weert. Het grensoverschrijdende pad start bij het station en is te herkennen aan geelblauwe markeringen.De gehele route met meerdere etappes is 92 kilometer lang en doorkruist maar liefst dertien officiële natuurgebieden. Wandelaars lopen onder andere over vernieuwde vlonderpaden in de De Krang, door Ellburg, de Tungeler Wallen met zijn karakteristieke zandwallen en de moerassige gebieden bij Wijffelterbroek. Daarmee zorgt het pad voor een grenzeloze kennismaking met Kempen~Broek. Het onderhoud van de route vindt plaats door vrijwilligers en Natuurmonumenten beheert vele percelen in de natuur langs de route.

 

 

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg