Meiduinen

Welkom op de Meiduinen. De geschiedenis van het West-Brabantse landschap ligt hier letterlijk onder je voeten. Door ontgravingen van de voormalige steenfabriek komen overblijfselen van wel 2 miljoen jaar geleden aan de oppervlakte. Maak tijdens route Mammoet een reis door de tijd en leer het landschap lezen.

Uitzicht Meiduinen mozaieklandschap

Het open heidegebied is volop in ontwikkeling. Oude stenen van de voormalige kalkzandsteenfabriek dienen nu als muurtje waar hagedissen opwarmen in de zon. Ook kun je de afgravingswand op voor een prachtig uitzicht. Maar ook juist van een afstand is deze wand de moeite waard.

Ontgravingswand oeverzwaluw Meiduinen

De ontgravingswand is een belangrijke plek in de provincie waar eeuwenoude aardlagen lange tijd als aardkundig monument bloot lagen.

GEOPARK SCHELDE DELTA

De Vlaams-Nederlandse Schelde Delta is een uniek gebied. De geologische ontstaansgeschiedenis, de rijke cultuurhistorie en het voortdurende gevecht tussen mens en water en het leven met het water is overal tastbaar. Tegelijkertijd is daardoor ook één van de meest kwetsbare gebieden voor toekomstige klimaatverandering. Daarmee heeft het gebied alle ingrediënten voor het UNESCO Global Geopark keurmerk.

Bankje Meiduinen

Geniet vanaf de ontgravingswand van het uitzicht op het open mozaïeklandschap. Foto: Frans Tijink

Nieuws uit dit gebied:

 • 17 januari 2023 | Miranda Fieret

  Verbreding paden Meiduinen

  Aan het werk in de Meiduinen. Route Mammoet krijgt steeds meer vorm.

 • 17 september 2022 | Miranda Fieret

  Aanleg entree Meiduinen

  In de Meiduinen, de vroegere Groeve Boudewijn, wordt komende week een nieuwe entree aangelegd.

 • 19 mei 2022 | Miranda Fieret

  Route Meiduinen wordt bewegwijzerd

  De komende tijd werkt Natuurmonumenten aan de bescherming en beleving van natuurgebied Meiduinen. Nog voor de zomervakantie wordt de wandelroute bewegwijzerd en in het najaar worden werkzaamheden aan de paden uitgevoerd.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Route Mammoet Meiduinen, Brabantse Wal

Huisregels

Praktisch

Verkennen

logo