Ga direct naar inhoud
Nieuws

Maak zelf je eigen route met de Natuurbeleefbox

18 juni 2021 | Miranda Fieret

Bij natuurgebied de Kleine Meer zijn er nieuwe routes voor wandelaars, trailrunners en gezinnen. De natuurbeleefbox is op initiatief van trailrunner Mark Hessels gemaakt.

Wandelen

Vlakbij de parkeerplaats aan de Abdijlaan in Ossendrecht prijkt nu een flinke houten kist. Zelfgemaakt door Mark Hessels. “Ik woon hier vlakbij en vind het heerlijk in het bos. Nu leek het me leuk om mensen de kans te geven om hun eigen route te maken. Ik heb Natuurmonumenten benaderd en zo hebben we samen gekeken of we dit kunnen testen”.

In de Natuurbeleefbox zitten rugzakjes voor gezinnen en wandelaars/trailrunners. Er zijn routes voor volwassenen (10 en 12,8 km) en voor gezinnen (2,8 en 4 km). Met behulp van de kaartjes kun je ook zelf een route maken.

Door een QR-code te scannen ontvangen wandelaars een tikkie voor €2,50. Direct daarna ontvangen ze de code van het cijferslot op hun scherm om een rugzak te pakken. “Met het geld onderhouden we de kist en er gaat een gedeelte naar Natuurmonumenten voor het behoud van de natuur in de buurt”.

Naast een mooie route, ontdek je ook meteen meer over de natuur in de omgeving. Bovendien zit er een verrekijker in de rugtas om de dieren net wat dichterbij te zien. Ideaal om bijvoorbeeld die grote bonte specht eindelijk eens goed te bekijken. Voor de gezinsroutes is er ook een klein aandenken verstopt in de bossen. “In de rugzak zitten kaartjes met opdrachtjes voor de kinderen, waarbij ze op zoek kunnen naar een echte schatkist. Daar mogen ze iets uit pakken als een heuse ‘trofee’. De rugtas met toebehoren moet na de route wel weer terug in de kist”.

Natuurbeleefbox

De natuurbeleefbox staat aan de Abdijlaan 43A, bij natuurgebied de Kleine Meer. Kosten van de huur van het rugzakje zijn: €2,50.

Miranda Fieret
Miranda Fieret