Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vrijwilligers aan de slag in de Meiduinen

13 augustus 2019 | Miranda Fieret

Natuurmonumenten is gestart met onderhoud in natuurgebied de Meiduinen. Samen met een groep van tien enthousiaste vrijwilligers worden onder meer wandelpaden (herkenbaar aan de oranje en witte stippen op de bomen) breder gemaakt.

pad meiduinen met markering

De vrijwilligers zijn om de week op zaterdag aan de slag in het gebied. Er worden voorbereidingen getroffen om dit bijzondere natuurgebied bij Ossendrecht beter toegankelijk en beleefbaar te maken voor bezoekers. “Via een bewonersbijeenkomst heb ik kennis gemaakt met Natuurmonumenten. Omdat dit gebied zo dichtbij is en ik er graag kom, wil ik me ervoor inzetten. Op deze manier ben ik betrokken en zie ik hoe de natuur zich ontwikkelt. Bovendien zie je direct resultaat, dat motiveert enorm”, vertelt Koen van Haaren, één van de vrijwilligers.

De Meiduinen is een bijzonder open gebied met stuifzand, begroeiing van zeedennen en enkele plassen. Door grote hoogteverschillen is er een prachtig uitzicht op het open heidegebied.  Natuurmonumenten is vanaf september 2016 eigenaar, dat lokaal bekend staat als ‘Groeve Boudewijn’. Tussen 1962 en 2004 werd hier nog zand gewonnen.

Word vrijwilliger

De vrijwilligersgroep Meiduinen staat samen met Natuurmonumenten voor een flinke uitdaging om de natuur optimaal tot haar recht te laten komen. Heeft u tijd en zin om letterlijk en figuurlijk een hand toe te steken? Neem dan contact op via: [email protected]

Miranda Fieret
Miranda Fieret