Ga direct naar inhoud
Nieuws

Werkzaamheden Wildernissen

21 oktober 2021 | Miranda Fieret

Natuurmonumenten werkt de komende weken aan de natuur in het natuurgebied Wildernissen (Putte, NL). In dit gebied kwamen van oudsher heideterreinen voor met planten als dopheide, klimopwaterranonkel en de alpenwatersalamander.

Heideblauwtje op dopheide

Voordat Natuurmonumenten het gebied in beheer kreeg, zijn de open stukken met heide langzaam dichtgegroeid met onder meer Amerikaanse vogelkers en dennen. Dit ging ten koste van het leefgebied van belangrijke soorten. Door een aantal open plekken in het bos te herstellen, maken we weer ruimte voor belangrijke soorten. Hoofdaannemer Harteman start medio oktober met de werkzaamheden.

Mountainbikeroute

Vanwege de werkzaamheden bij Natuurmonumenten nu en bij Staatsbosbeheer in een eerder stadium, is de mountainbikeroute Wildernissen (paarse route) gedeeltelijk afgesloten van 18 augustus 2021 tot 31 januari 2022. Er is een omleiding zodat er nog een lus van 4 km is bij route Wildernissen. Dit is bij startpunten van de routes en horeca bekend gemaakt. Voor informatie kunt u kijken op: www.grensparkkalmthoutseheide.com/mountainbike

Miranda Fieret
Miranda Fieret