Ga direct naar inhoud
Koningsven

Nieuws uit Koningsven

 • 03 juni 2024 | Sander Verwoerd

  Maaien voor meer bloemen

  Natuurgebied De Diepen is een natuurgebied met klokjesgentiaan en orchideeën. We gaan hier maaien, zodat eentonige grassen niet alles gaan overwoekeren.

 • 20 juni 2023

  De Diepen zucht onder alweer een droog jaar

  Het gebied Koningsven behoorde ooit tot een van de fraaiste hoogveengebieden van Noordwest-Europa. Natuurmonumenten is bezig om in het Koningsven bijzondere natte natuur te ontwikkelen. Als boswachters ging wij op pad om de stand van zaken in het gebied te bekijken en kwamen terug met gemengde gevoelens.

 • 23 maart 2022

  Help mee aan de ontwikkelingen in Koningsven – De Diepen

  In het natuurgebied De Diepen, tussen Milsbeek en de stuwwal Sint-Jansberg groeit de natuurwaarde. Als inwoner van deze streek weet je natuurlijk als geen ander dat je in een prachtig gebied woont. Graag nemen wij, de boswachters van Natuurmonumenten, je mee met de ontwikkelingen en willen wij je vertellen hoe we samen hier van kunnen genieten en het nog mooier kunnen maken.

 • 09 december 2021

  Hoe is het nu met: De Diepen

  Bij het Koningsven – De Diepen groeit de natuurwaarde. Unieke plantensoorten vestigen zich, aan de voet van de Sint-Jansberg. Dit is het gevolg van de herinrichtingsplannen van 2018.

 • 09 december 2021

  Ontdek Koningsven-De Diepen maar houd je aan de regels

  Al op bezoek geweest in natuurgebied Koningsven – De Diepen? Mooi he, wat je zo dichtbij al kunt aantreffen!

 • 24 maart 2020

  Europese waardering voor natuurontwikkelingsproject Koningsven – De Diepen

  Teunesen zand en grint B.V. heeft op 20 november 2019 in Brussel een Europees certificaat ontvangen voor de ontwikkeling van het gebied Koningsven – De Diepen nabij Ottersum/Milsbeek.  

 • 01 juni 2018

  Symbolische starthandeling natuurontwikkeling De Diepen Milsbeek

  De laatste 10 jaar is hard gewerkt aan de voorbereiding van het natuurontwikkelingsproject Koningsven - De Diepen. Hier gaat in de komende jaren het landschap veranderen. Realisatie van het project levert ruim 200 hectare natuurgebied op waarin bijzondere vegetatietypes die er tot de jaren 30 van de vorige eeuw eeuwenlang zijn geweest, zoals levend hoogveen en blauwgraslanden opnieuw tot ontwikkeling kunnen komen.

 • 24 april 2018

  Start natuurontwikkeling De Diepen in Milsbeek

  Na jarenlange voorbereidingen starten Natuurmonumenten en Teunesen zand en grint binnenkort met de werkzaamheden om de unieke natuurwaarden in het gebied De Diepen tot ontwikkeling te brengen.