Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ontdek Koningsven-De Diepen maar houd je aan de regels

09 december 2021

Al op bezoek geweest in natuurgebied Koningsven – De Diepen? Mooi he, wat je zo dichtbij al kunt aantreffen! Dit jonge natuurgebied kan zich nog veel verder ontwikkelen. Maar dat kan alleen als we er samen zuinig op zijn. Nu de coronamaatregelen ons naar buiten lokken, nemen de activiteiten van mensen in onze gebieden toe, als boswachters maken we ons daarover zorgen. In het Koningsven – De Diepen groeien kwetsbare soorten, het gebied is nog volop in ontwikkeling. Daarom vragen we jouw ‘begrip’ als je op bezoek komt.

De Diepen  Toon Hermans

In het gebieden vestigen zich al verschillende planten- en diersoorten. Zo zijn er afgelopen jaar zeldzame planten zoals orchideeën en blauwe knoop waargenomen en andere bijzondere plantensoorten. Voor het tweede jaar landt de zwarte ooievaar in het gebied en biedt het een plek voor diverse vogels en andere diersoorten. Om deze soorten te behouden bieden we ze dit rustgebied. Daarom vragen we je: blijf op de paden. De hond mag mee, maar wél altijd aan de lijn. Vergeet uiteraard niet om je eigen afval mee te nemen. Paarden, fietsen en gemotoriseerd verkeer, worden hier niet geaccepteerd.

Ons gebied nog niet ontdekt? Neem gerust een kijkje. Loop de blauwe route en laat je verrassen door alles wat je al tegenkomt. Vergeet je verrekijker of camera niet. Je bent welkom van zonsopgang tot zonsondergang. Veel plezier!

 

Namens de natuur, bedankt!

De boswachters van Natuurmonumenten