Nieuws van de boswachter

Bankje en paneel op Eerde ter herinnering aan J. Krishnamurti

03 augustus 2022 | Olga de Lange

In 2021 heeft Stichting Krishnamurti Nederland al een bankje geplaatst op Landgoed Eerde. Op 2 augustus werkt het bestuur zich bij 28 graden in het zweet om hier ook een infopaneel bij te plaatsen.

Plaatsing paneel Krishnamurti

Orde van de Ster

De leiders van de Internationale Theosofische Vereniging ontdekten Krishnamurti als jonge jongen in India en zagen in hem een nieuwe Wereldleraar. Zij richtten de Orde van de Ster van het Oosten op. In 1920 ontmoette Krishnamurti Philip Dirk baron Van Pallandt van Eerde. De baron schonk hem zijn landgoed met het kasteel. Op het landgoed werden daarna jarenlang de Sterkampen gehouden waar duizenden mensen naar Krishnamurti kwamen luisteren. In 1929 hief Krishnamurti zelf deze orde op en ging verder als onafhankelijk spreker. Krishnamurti heeft bijna 65 jaar lang gesproken voor en met mensen in alle werelddelen.

plaatsing paneel door bestuursleden

Bankje en paneel

In 2021 schonk de Stichting Krishnamurti al een bankje aan Natuurmonumenten voor op Landgoed Eerde. Het bankje staat aan een wandelroute die vanaf Ommen langs allerlei plekken loopt die belangrijk waren voor Krishnamurti. Op het bankje staat een mooie spreuk van hem: "Hoe meer je naar alles luistert, hoe groter de stilte is".                              

Dit jaar werkten we samen met de stichting aan een informatiepaneel over Krishnamurti. Het bestuur kwam naar Eerde en plaatste zelf het paneel naast het bankje. 

tevreden bestuur Stichting Krishnamurti

Een tevreden bestuur van de Stichting Krishnamurti

Olga de Lange
logo