Ga direct naar inhoud
Nieuws

Folkcamps schenkt jonge treurbeuk op Eerde

30 november 2017 | Jantine Wesselink

Stichting Folkcamps Eerde heeft als dank voor 40 jaar gebruik van Landgoed Eerde een rode treurbeuk geschonken voor de tuin van Kasteel Eerde. Op vrijdag 24 november 2017 hebben boswachters van Natuurmonumenten in het bijzijn van een delegatie van de stichting de beuk geplant.

Treurbeuk

Generaties

Bijna 100 edities (volks)dans-, zang-, en muziekkampen vonden plaats op Landgoed Eerde. Meerdere generaties vierden hun zomervakantie op een Folkcamp. Elk jaar weer een bijzondere gebeurtenis en voor sommigen reden om er speciaal voor uit het buitenland over te komen. Afgelopen zomer vond het laatste Folkcamp op Eerde plaats. 

Folkcamp

Treurbeuk

De treurbeuk is uitgekozen en geplant door boswachters Maarten Vos en een Marcel Meenhuis van Natuurmonumenten. De boom komt in de plaats van een beuk die in 2002 ter gelegenheid van 25 jaar Folkcamp op Eerde was geplant, maar helaas was doodgegaan. Dorine van Doorn, namens de Stichting Folkcamps Eerde: 'We hopen dat hij daar groot mag worden en dat we daar in de toekomst weer van mogen genieten!'

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink