Ga direct naar inhoud
Landgoed Eerde

Nieuws uit Landgoed Eerde

  • 06 februari 2024 | Liesbeth Voorthuijsen

    Meer ringslangen op Eerde

    De ringslang heeft het moeilijk in Nederland. Daarom is er een paar jaar geleden op Eerde een plan opgesteld om het gebied aantrekkelijker te maken voor dit zeldzame dier. Het aantal ringslangen groeit inmiddels, maar het blijft een kwetsbare groep.

  • 17 juli 2023 | Simone Damhof

    Uitmijnen Eerder Achterbroek

    Uitmijnen? Het zoeken van verstopte munitie? Nee, in dit geval gaat het om bodemherstel. Vorige week gingen Natuurmonumenten boswachters en boeren op pad met een projectleider en bemestingsdeskundige om samen te kijken hoe het ‘uitmijnen’ ervoor stond.

  • 03 augustus 2022

    Folkcamps weer terug op Kasteel Eerde

    Na jaren van afwezigheid vinden deze zomer de kampen van Stichting Folkcamps weer plaats op het terrein van Kasteel Eerde.

  • 03 augustus 2022

    Bankje en paneel op Eerde ter herinnering aan J. Krishnamurti

    In 2021 heeft Stichting Krishnamurti Nederland al een bankje geplaatst op Landgoed Eerde. Op 2 augustus werkt het bestuur zich bij 28 graden in het zweet om hier ook een infopaneel bij te plaatsen.

  • 17 februari 2022

    Leerlingen internationale school maken nestkastjes voor zichtas Eerde

    Eindelijk was het zover: na bijna twee jaar uitstel konden leerlingen van de Eerde International Boarding School vandaag eindelijk de zelfgemaakte nestkastjes ophangen in de herstelde zichtas op Landgoed Eerde.

  • 09 december 2021

    Nieuw pad op het Eerder Achterbroek

    Natuurmonumenten heeft op het Eerder Achterbroek een nieuw pad aangelegd om het erf van een boerderij heen.

  • 04 november 2021

    Vervolg voor aanpak verdroging Oost-Nederland

    Tijdens een symposium op 4 november 2021 ondertekende Natuurmonumenten samen met 66 andere regionale partners in bijzijn van Deltacommissaris Peter Glas de bestuursovereenkomst voor de tweede fase Zoetwatervoorziening Oost-Nederland (ZON). In de eerste fase zijn al diverse maatregelen genomen in natuurterreinen van Natuurmonumenten. Voor onze natuurgebieden is het vasthouden van zoet water heel belangrijk in de aanpak van verdroging.

  • 16 maart 2021

    Zonnewijzer Kasteel Eerde is puntje op de i

    Op het voorplein van Kasteel Eerde staat sinds vandaag de gerestaureerde zonnewijzer te pronken. Bij de restauratie van het kasteel zijn oude onderdelen van de zonnewijzer teruggevonden op zolder. Na een grondige restauratie staat hij nu midden in het fraaie bloemenmozaïek. Natuurmonumenten plaatste de fraaie zonnewijzer letterlijk als laatste puntje op de i op de sokkel. De werkzaamheden in het veld van het herstelplan Eerde 2020 zijn hiermee afgerond.

  • 12 november 2020

    Bel-étage Kasteel Eerde nu echt klaar!

    De restauratie van het interieur van Kasteel Eerde was eigenlijk eerder dit jaar al gereed. De afgelopen weken hebben de architect en één van onze erfgoedadviseurs met hulp van collega’s uit Salland eindelijk de bel-étage definitief kunnen inrichten.

  • 05 november 2020

    Laat je blad blijven!

    Dat de meeste bomen blad verliezen in de herfst weet iedereen wel. Maar veel mensen lijken vergeten te zijn wat het nut van dit blad is en waarom het zo belangrijk is om het te laten liggen. Hoog tijd dus voor een lesje "bladeren"!