Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kasteelmuren Eerde staan in bloei

14 april 2018 | Jantine Wesselink

Jawel, ze bloeit weer! De paarse muurbloem op de kasteel- en grachtmuren van Landgoed Eerde bij Ommen. Kenners noemen haar aubrietia. En ze zorgt ervoor dat zowel bezoekers als wij boswachters onze telefoon pakken om haar op de foto te zetten. Want, als ze bloeit is de lente écht begonnen!

aubrietia kasteelmuren Eerde

Fan van voegen

De aubrietia kiest de voegen van muren uit om tot bloei te komen. In 2010 zijn de grachtmuren gerestaureerd. De paarse muurbloem kreeg toen een speciale behandeling. We hebben veel oud metselwerk laten zitten en voor de nieuwe specie een aangepast mengsel gebruikt.

Lente op Landgoed Eerde

Eerde kleur wit door de bloeiende krentenbomen, in het parkbos maken vogels flink herrie, de knoppen van de rododendrons staan op knappen en bij de Regge buitelen weidevogels door de lucht. Lente op Landgoed Eerde is een feest voor de zintuigen! Kom naar Eerde en maak een heerlijke voorjaarswandeling!

Eerde in 2020

Natuurmonumenten is druk bezig om Eerde in oude eer te herstellen. Zo kunnen bezoekers in de toekomst blijven genieten van landgoed Eerde. We herstellen het bijzondere landschap en het parkbos, restaureren de monumentale gebouwen en ontwikkelen nieuwe manieren om van de prachtige natuur te genieten. We werken tot 2020 aan ruim 50 verschillende projecten. Dit jaar staan de restauratie van het kasteelinterieur en het herstel van de hoofdlaan op het programma.

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink