Ga direct naar inhoud
Nieuws

Leerlingen internationale school maken nestkastjes voor zichtas Eerde

17 februari 2022 | Olga de Lange

Eindelijk was het zover: na bijna twee jaar uitstel konden leerlingen van de Eerde International Boarding School vandaag eindelijk de zelfgemaakte nestkastjes ophangen in de herstelde zichtas op Landgoed Eerde.

ophangen nestkastjes

Van 2020 naar 2022

Oorspronkelijk was het ophangen van de nestkastjes al de bedoeling bij de oplevering van de hersteld zichtas in voorjaar 2020. Toen gooide corona roet in het eten. En bijna had hun docent het wéér uitgesteld, maar de leerlingen hadden er echt op gerekend. Ze trotseerden stoer de harde wind van storm Dudley, die in de middag gelukkig al wat geluwd was.

Samenwerking met internationale school

Natuurmonumenten werkt als eigenaar van Kasteel Eerde al jaren samen met de Eerde International Boarding School, die in een groot deel van de gebouwen is gehuisvest. Het is leuk en leerzaam om de leerlingen te betrekken bij het beheer van het landgoed. Zo helpen ze af en toe in de fruitboomgaard en het parkbos. De opdrachten die de leerlingen krijgen worden zo goed mogelijk ingepast in het lesprogramma.

Leerlingen hangen nestkastjes op bij Kasteel Eerde

Leerlingen hangen nestkastjes op bij Kasteel Eerde

Nestkastjes en insectenhotels

Vandaag zijn nestkastjes voor (kool)mezen opgehangen in de eiken langs de Kasteellaan. Het idee is dat de mezen ook eikenprocessierupsen eten, zodat we twee vliegen in één klap slaan. Later dit jaar staat nog de plaatsing van twee insectenhotels gepland. Eén in de fruitboomgaard en één bij de bloemenweide die is aangelegd bij het herstelde van de zichtas. De leerlingen kunnen dan de resultaten van beide hotels gaan vergelijken.

Met wat hulp van de docent...

Met hulp van de docent....

Olga de Lange