Ga direct naar inhoud
Nieuws

Leerlingen van International School Eerde ruimen zwerfafval op

16 februari 2016 | Jantine Wesselink

Zwerfvuil is een wereldwijd probleem. Maar een betere wereld begint bij jezelf en dus krijgen leerlingen van International School Eerde opdracht lokaal aan het afvalprobleem te werken. Opruimen geblazen!

Kruiwagen

Kruiwagen

Als eindexamenopdracht van International School Eerde startte een aantal leerlingen maandag 8 februari met een schoonmaakactie op landgoed Eerde. Dat leverde een kruiwagen vol afval op! Op maandagen 22 februari en 7 maart krijgt hun actie een vervolg. Ze begonnen in de omgeving van Kasteel Eerde en bij de volgende acties nemen ze andere plekken op het landgoed onder handen. Natuurmonumenten is blij met dit project. Boswachter Maaike Hoogland: ‘Wij willen de leerlingen hartelijk bedanken voor dit goede initiatief. Super!’

Eerde opruimactie

Van wereldwijd naar lokaal

De kinderen voeren deze opdracht uit vanuit het vak ‘Global Perspectives’. Ze nemen het wereldwijde probleem van zwerfvuil als uitgangspunt en proberen hier op lokaal niveau iets aan te doen. Van hun project maken ze een verslag, waarbij ze hun lokale oplossing weer transformeren naar het globale geheel. Dit doen ze in een acht minuten durende presentatie die Cambridge International Examinations gaat beoordelen.

Neem een kijkje in kasteel Eerde

Eens per maand opent Natuurmonumenten de deuren van kasteel Eerde. Vrijwillige boswachters nemen je mee door de bewogen geschiedenis van het landgoed. Een unieke kans om het bijzondere interieur van het kasteel te bekijken, waaronder de zwevende trap, gespiegelde marmeren vloer en gobelins.

Bekijk het activiteitenoverzicht

Kasteel Eerde
2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink