Ga direct naar inhoud
Nieuws

Lopen voor natuur op Eerde

19 december 2016 | Jantine Wesselink

Op zaterdag 17 december liepen 550 lopers de RUNFORSTRUN Besthemerberg. Met hun deelname doneerden zij EURO 1375 via S(up)port for Nature aan landgoed Eerde. Tuinbaas Maarten Vos liep namens Natuurmonumenten ook mee.

Opbrengst Bestemerberg

Cheque voor de natuur

Boswachter Communicatie & Beleven in Salland Marion Plagge kreeg de cheque overhandigd van Winfried Bats van RunForestRun. Ze reageert enthousiast: ‘Fantastisch om te zien hoe jullie staan te popelen de berg op te rennen en door het mulle zand te ploeteren. Dankzij jullie inzet kunnen we bij de Steile Oever op landgoed Eerde de balustrade vervangen.'

Steile oevers

Besthemerberg-run

Vanaf Recreatiepark Besthemerberg renden deelnemers 10, 20 of 42 km. Ze beklommen de Besthemerberg van 34 meter, krioelden daarna Landgoed Eerde over, langs karakteristieke boerenerven en kasteel Eerde. Via het zuidelijk deel van de Beerse Bulten met grote zandverstuivingen eindigden deelnemers weer bij het startpunt.

Bestemerberg

RUNFORESTRUN 

De RUNFORESTRUN trailruns zijn exclusieve evenementen in de mooiste natuurgebieden van noord en oost Nederland. Deze zijn exclusief door de kleinschaligheid. Sinds november 2014 heeft de organisatie al €15.229,00 geschonken aan S(up)ort for Nature-projecten. Een bedrag van €8841 werd alleen al dit jaar opgehaald. De groei is een direct gevolg van de groei van de sport. Steeds meer deelnemers stappen van de weg af en willen trailrunnen in het bos. De RUNFORESTRUN organisatie heeft besloten een maximum aantal van 550 deelnemers toe te laten tot haar evenementen om de druk op de natuur te beperken en de deelnemers nog steeds de beleving te bieden waar zij voor komen.

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink