Ga direct naar inhoud
Nieuws

Met droge voeten langs Steile Oever

22 augustus 2019 | Olga de Lange

We restaureren op landgoed Eerde niet alleen het fraaie kasteel, maar ook lanen en recreatieve voorzieningen. Deze zomer is een vlonderpad bij Steile Oever hersteld.

Met droge voeten langs Steile Oever

Vlonderpad Steile Oever weer begaanbaar

Een markant punt op Eerde is de Steile Oever. Bovenop deze hoge rug heb je een prachtig zicht op een oude rivierloop van de Regge en de huidige rivier in de verte. Ook onderlangs kun je deze steile wand beleven, alleen liep je tot kortgeleden kans op natte voeten als het waterpeil in de rivier steeg. Het houten vlonderpad is recent – met dank aan de Nationale Postcode Loterij - prachtig gerestaureerd en is weer goed begaanbaar.

Hoe kom ik bij Steile Oever

Voor een bezoek aan Steile Oever parkeer je je fiets bij het klaphekje. Vanaf de rotonde bij de Besthemenermolen is het ongeveer 1 kilometer. Of je parkeert je auto op de parkeerplaats Steile Oever en steekt de Hammerweg over.

Eerde 2020

Het herstel van kasteel en parkbos is onderdeel van Eerde 2020, een 10-jarenplan om de oude grandeur van het landgoed te herstellen. Dit plan wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, Provincie Overijssel en Gemeente Ommen.

Excursies op Eerde

Zelf genieten van de cultuurhistorie en natuur op Eerde? Ga mee met een excursie naar het kasteel of maak een wandeling met de boswachter. Zelf wandelen kan via het rondje Eerder Achterbroek van 4,8 kilometer of de historische route vanaf kasteel Eerde van 11,5 km.

Olga de Lange