Ga direct naar inhoud
Nieuws

Prachtig nieuw bloemmozaïek op Eerde

03 november 2017 | Jantine Wesselink

Het is even werk, maar dan heb je ook wat! Vrijwilligers hebben het rondeel op het voorplein van Kasteel Eerde afgelopen woensdag weer ingeplant met een kleurrijk bloemmozaïek dat de hele winter mee kan. Vanaf de brug over de buitenste gracht heb je er een prachtig zicht op.

Bloemmozaiek

Extra sjeu

Tuinbaas Maarten Vos: "Sinds het jubileum Eerde 300 jaar in 2015 vervangen we de beplanting van  het bloemmozaïek twee keer per jaar. In het voorjaar en het najaar. Hiermee heb je vanaf het hek altijd een kleurrijk zicht op Kasteel Eerde. Je ziet het gebruik van wisselperken op meer landgoederen. Het gaat terug tot 1800 en werd door landgoedeigenaren vooral in de zomer gebruikt om wat extra sjeu aan het landgoed te geven."

Hele winter kleur

Elk bloemmozaïek wordt zo ontwerpen dat je er het hele seizoen van kunt genieten. Dus ook dit najaar en winter is het voorplein elke dag vol kleur. Winterviolen, winterheide, patrijzenbes en straks de hyacint bolletjes zorgen daar voor.

Bloemmozaiek zomer

Altijd wat te doen

Op een landgoed als Eerde is altijd wat te doen. Het team van boswachters mag gelukkig rekenen op de hulp van flink wat vrijwilligers voor vastgoed, natuurbeheer, promotie en tuinbeheer. Deze laatste groep van drie vrijwilligers verzorgt naast het bloemmozaïek ook bijvoorbeeld het rococovak in het parkbos, de fruitboomgaard en de omgeving van de grafkelder. Zij kunnen wel wat hulp gebruiken!

Ook groene handen?

Heb je ook groene handen, wat tijd over en zin om op een geweldige plek de natuur en cultuurhistorie een handje te helpen? Meld je aan als tuinbeheer vrijwilliger. 

Naar de vacature

 

Bloemmozaiek
2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink