Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Kasteel Eerde in de steigers

Kasteel Eerde bij het Overijsselse Ommen ademt de sfeer van de vroege achttiende eeuw. Nu staat het kasteel in de steigers. Zo kan in de toekomst ook iedereen genieten van de adellijke grandeur.

Restauratie Kasteel Eerde

De allure van kasteel Eerde voel je zodra je binnenkomt. Wat een weelde, wat een verfijning. De buitenkant en het interieur ademen de sfeer van begin achttiende eeuw, toen de adellijke Johan Werner van Pallandt het kasteel liet bouwen en er de tuinen omheen liet aanleggen.

Kasteel in de steigers

Kasteel Eerde is al jaren in gebruik als school. Maar inmiddels volgen de leerlingen hun lessen in een nieuw gebouw op het landgoed. Alleen de eerste etage (administratie en vergaderruimte) en de kelder (kantine) worden ook nog door de school gebruikt. Maar de bel-etage op de begane grond kunnen wij nu renoveren. En dat is nodig!

Het kasteel werd al eerder gerenoveerd, ook lang geleden. Daar houden we rekening mee, want juist al die verschillende tijdslijnen vertellen de geschiedenis van dit gebouw. Op de bel-etage vind je een imposante hal met houten trap. Die restaureren we met hulp van vakmensen. Zij pakken ook de wandbedekkingen, parketvloeren en de schouw aan. Deze investeringen moeten we nu doen, anders gaat het interieur van kasteel Eerde verloren. Wil je zelf zien hoever het staat met de restauratie? Ga dan mee met een van onze kasteelexcursies.

Bekijk de agenda van onze monumenten die tijdens de restauratie geopend zijn.

Eerde 2020

Niet alleen het kasteel zelf gaat in de steigers, ook op het landgoed verzetten we werk. Zo knappen we omliggende boerderijen op, herstellen houtwallen en verbeteren fiets- en wandelpaden.

In totaal werken we tot 2020 ruim 50 verschillende projecten af. Dit mede dankzij Provincie Overijssel, gemeente Ommen, Prins Bernard Cultuurfonds en de Nationale Postcode Loterij. Maar ook dankzij de steun van onze leden. Ben jij al lid?

Wegens restauratie geopend

De geur van natte lak. Het geknisper van zaagsel onder je voeten. De vaardige handen van een timmerman. Dat is Natuurmonumenten in de steigers. Kom je ook kijken hoe we aan het werk zijn? We vertellen je graag wat we doen en hoe mooi het wordt.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo