Ga direct naar inhoud
Nieuws

De spechten van Egheria

10 april 2019 | Simone Damhof

Eind maart ging er een select gezelschap vogelkenners op zoek naar de spechten van Egheria. Ze troffen niet alleen spechten aan maar nog veel meer bijzondere vogels.

specht

De spechten van Egheria

Op een zonnige, prachtige zaterdagochtend eind maart vertrok een select gezelschap vogelkenners vergezeld door een groep Natuurmonumenten vrijwilligers vanaf erve Middelkamp. Samen op zoek naar spechten. Al snel hield de groep halt en spotten ze de grote bonte specht en de middelste bonte specht. De middelste bonte specht is zeldzaam maar met een beetje geluk kun je 'm op landgoed Egheria wel eens aantreffen.

Kennisoverdracht

Onderweg spotte de groep ook de zwartkop, boomkruiper, boomklever en appelvink. Er volgde een demonstratie over het inventariseren van middelste bonte spechten (Mibo’s). Niet onbelangrijk want het tellen, monitoren en waarnemen staat in Nederland allemaal op de site waarneming.nl.

Andere leuke soorten die leven in dit heuvelachtige bos waren Vuurgoudhaan, Zwarte Specht, Kleine Bonte Specht en Groene Specht. Dus alle spechtensoorten zijn deze ochtend waargenomen. Na afloop was het voor de groep nog even nagenieten op de picknickbanken van Middelkamp, terwijl groepen buizerds hoog overvlogen.

Roffelende spechten horen?

Wil je zelf roffelende spechten horen? Ga dan eens 's ochtends heel vroeg op pad. Rondom erve Middelkamp hoor je ze ongetwijfeld! Hier vind je twee leuke wandelroutes.

Simone Damhof
Simone Damhof