Ga direct naar inhoud
Nieuws

Hip Twente

01 februari 2021 | Simone Damhof

Vanochtend las ik de nieuwsbrief van Twente Marketing. Zorgelijk. Maar er was ook goed nieuws … de boekingen voor het hoogseizoen lopen goed en zoekwoorden als ‘landelijk gelegen’ scoren hoog. Dan zit je in Twente wel goed. Ik nam vorige zomer alvast een voorproefje als toerist in eigen gebied. Wat een verrassing …

header blog 11 simone damhof

Kleine reis, groots genieten

Mijn man en ik hadden er zo’n zin in. Rugzak inpakken en de wijde wereld in. Maar helaas liep dat ook voor ons vorige zomer anders. Als alternatief gingen we voor de mini-versie van onze ontdekkingsreis. Eigenlijk een mini-mini-versie. Vele kilometers vliegen veranderden we in een kleine honderd kilometer wandelen. De grote rugzak werd een mini-variant, zo’n dagrugzak. De hoogste bergtop werd de Tankenberg met 85 meter.

We  liepen het Hilligenpad, vijf dagen te voet door Twente. We overnachtten bij het ‘onmeunig’ leuke Drostes Herberg in Tubbergen. Onderweg aten we geen exotische gerechten maar een superlekkere wafel bij het Stekkie in Rossum, of all places. Wat een verrassing was dat en uiteraard landelijk gelegen. Soms aten we ook gewoon een boterham op ‘een bankje met uitzicht’. Onze kleine reis werd uiteindelijk toch groots genieten. Ik sprak met mezelf af niet teveel te fotograferen onderweg. Ik schoot slechts een paar kiekjes en voor de rest bleef mijn telefoon in mijn tas. De route was duidelijk aangegeven, navigeren dus niet nodig. Lekker ouderwets pijltjes volgen.

stekkie

't Stekkie in Rossum. Een prachtig rustpunt. Liever vertel ik niet over deze idyllische plekjes. Want het was er zo heerlijk rustig.

Favoriet

Noordoost Twente is toch één van mijn favorieten. Het idyllische, bloemrijke Hazelbekke, het schaduwrijke Boerskotten, heidevelden, akkertjes, bronnen, beekjes, boerderijen en landgoederen. We kwamen het allemaal tegen. En dan waren wij alleen nog maar in Noordoost-Twente. Het was een bijzondere ervaring. En wat was het rustig. Op enkele fietsers en wandelaars na kwamen we overdag weinig mensen tegen. En als we de zoekmachines mogen geloven is er dus echt behoefte aan die rust. 

Aandacht

Er wordt nu veel gezocht op ‘landelijk gelegen’. Ook wij merken dat. De pers weet ons de laatste maanden ook te vinden. Een beetje voor dezelfde onderwerpen. De Telegraaf belde, het Magazine Radar en de Twentse Courant Tubantia willen graag ‘de natuur’ en bijbehorende landschappen in het zonnetje zetten. De dieren, de routes, de bezienswaardigheden. Fijn, die aandacht. De zoekterm ‘landelijk gelegen’ vertaalt zich dus direct naar Twente.

Kuiperberg Ootmarsum

Rust, ruimte en landelijk gelegen. Broodje 'met uitzicht' Kuiperberg Ootmarsum.

Wordt Twente toch warempel hip

De verwondering van de natuur delen blijft prachtig, je zult boswachter Communicatie en Beleven zijn ;-) Door veel te delen en te informeren krijgen we meer draagvlak en steun voor ons werk. Daar doen we het ook voor. Worden we misschien nog wel hip.  

En die steun? Die hebben we echt nodig. Ook vanochtend bespraken we het weer in ons team. We zijn heel erg blij met alle aandacht voor de natuur, maar de druk op de gebieden is groot. Moeten we rustgebieden creëren? Routes gedeeltelijk afsluiten? Nee, vooralsnog laten we het zo en is iedereen welkom. Dit kunnen we aan, zo lang bezoekers op de paden blijven en honden aangelijnd houden. Als iedereen zich eraan houdt, kan iedereen blijven genieten. Wij doen ons best.

Terras Drostes

De hele dag wandelen, wandelen, wandelen en als traktatie een goed glas wijn op het terras van Drostes in Tubbergen. Mooie combinatie, wandelen en wijn ;-) Ik hou ervan.

Simone Damhof
Simone Damhof