Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kiezen... en ook heel veel delen

07 december 2021 | Simone Damhof

De beheereenheden Twente en Salland zijn onlangs samengevoegd. Dat betekent dat we met een groter team een groter gebied hebben om te beheren en om over te communiceren. Voor mij als 'Twentse' boswachter betekent het dat ik ook op projecten ingezet kan worden rondom kasteel Eerde of de Sprengenberg. Want wat zijn er veel mooie verhalen te vertellen. En dat is het ‘m nu net ….

Eerde

Een kasteel en een berg

Dat betekent bijvoorbeeld dat we samen met de beheer- en communicatiecollega’s naast de mooie gebieden in Twente ook bijvoorbeeld de Sprengenberg bij Haarle ‘hebben’ om over te communiceren maar ook kasteel Eerde en omliggende gebieden.

Er was eens….

Mijn collega en ik zagen natuurlijk al een sprookjesfeest voor ons tegen de achtergrond van het kasteel. Kleine prinsesjes die gefotografeerd konden worden in een koets of op een paard. Lakeien, hofdames en andere sprookjesachtige taferelen. We gingen al weer helemaal los ;-)

Realiteit

En zo’n sprookjesthema klinkt aanlokkelijk maar vooralsnog geloven we niet in sprookjes en moeten we gewoon de mouwen opstropen en aan het werk. Een team grotendeels via Teams samensmeden is al een uitdaging en de toegewezen fte’s goed inzetten is ook niet gemakkelijk. Gelukkig is dat laatste niet mijn taak. Want er ligt altijd veel werk. 

Kiezen 2.0

En zo geschiedde …. Al onze plannen voor volgend jaar houden we weer langs de lat. Na de keuze-sessie 1.0 volgde een tweede. Continu kiezen, strepen en consequenties afwegen. Lammetjesdagen, vlogs, beheercommunicatie, bebording, excursies, elektrokartochten, De Wakel, evenementen, accommodatieverhuur, leden- en fondsenwerving. We willen overal graag op inzetten, iedereen een ultieme natuurbeleving bezorgen en er over communiceren. Natuurlijk ook met de uiteindelijke vraag of ze ons willen helpen door lid te worden. Niet alles kan, dus we moeten kiezen. Wat een kluif … maar Kiezen 3.0 zal er waarschijnlijk niet komen.

Ons YouTube kanaal blijven we natuurlijk houden. Misschien iets minder frequent maar wel met evenveel enthousiasme ;-)

Wordt vervolgd, dus ga ons volgen!

Op de hoogte blijven van natuurnieuws in Twente en Salland, natuurbeheer, evenementen en activiteiten? Volg ons op social media. We blijven natuurlijk wel veel delen. Elke vrijdag een overzicht in de stories: de Week van de (tot-nu-toe-) Twentse boswachters, maar ook mooie natuurvondsten en tips van de boswachters.  

Binnenkort ligt er een strak plan met mooie activiteiten en evenementen. We gaan het delen. En om maar even in sprookjestermen te blijven ...uiteindelijk komt het goed en leven we vast nog lang en gelukkig ;-) Fijne decembermaand!

Simone Damhof
Simone Damhof